Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan İsveç'teki alçak saldırıya tepki: Geçiştirilecek bir hadise değil

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kalın, "Avrupa'da Kur'an-ı Kerim'in yakılması, 'Birkaç fanatiğin provokasyonu, abartıp reklamını yapmayalım.' diye geçiştirilecek bir hadise değildir. Buna izin vermek kötülüğün sıradanlaştırılmasıdır." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi AA
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim kalın

İsveç ve Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırılara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kalın, şunları kaydetti:

"Avrupa'da Kur'an-ı Kerim'in yakılması, 'Birkaç fanatiğin provokasyonu, abartıp reklamını yapmayalım.' diye geçiştirilecek bir hadise değildir. Buna izin vermek kötülüğün sıradanlaştırılmasıdır. Nefret suçlarının hafifletilmesidir. Fanatizmin korunması ve ödüllendirilmesidir.

İfade özgürlüğü; tahrik, hakaret, aşağılama, küfür ve kutsal değerlere saldırı için kullanılamaz. Başka inançların sembollerine, ülke bayraklarına, kişilik haklarına sistematik saldırılar nasıl hafife alınamazsa Avrupa, İslam'a yönelik saldırılara karşı da tedbir almak zorundadır."


https://twitter.com/ikalin1/status/1618892425195585538?ref_href=twhref%5


İsveç'te dikkat çeken istifa

İsveç'in İslam düşmanlığı: Tevrat'ın yakılmasına izin vermediler

İslam düşmanı Paludan alçaklığa doymuyor: Bu kez Danimarka'yı işaret etti

Bakan Çavuşoğlu: İsveç yönetimi bu alçak eyleme izin verdi