Yasağa rağmen durdurulamıyorlar: Koronavirüsle halay

Koronavirüs vakalarının en çok artış yaşadığı illerin başında gelen Diyarbakır'da valiliğin aldığı tedbirler ve pandemi sürecinde alınan düğün kuralları hiçe sayılarak onlarca kişi saatlerce halka oluşturarak halay çekti. Pes dedirten görüntülerin yaşandığı düğünde vatandaşlar, maskesiz, mesafesiz bir şekilde halayda adeta ‘koronavirüsle’ bir araya geldi.

Diyarbakır'da düğünde maskesiz ve sosyal mesafesiz onlarca kişi halay çekti.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler sonrasında 1 Haziran’da normalleşme adımları atılmaya başlanmıştı. Bu kapsamda 1 Temmuz’da ise yayınlanan genelgeyle düğün salonları kapılarını açmıştı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/24/10/45/resized_77e02-A096781_03.jpg

KORONAVİRÜS
Diyarbakır'da yine aynı manzara: Vaka sayısının en fazla olduğu beş ilden biri ama salgın umurlarında değil

“Düğünde pes” dedirten görüntü, onlarca kişi halayda halka oluşturdu”

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/24/10/45/resized_c8201-A096781_04.jpg

GÜNDEM
Diyarbakır'da yine skandal görüntüler: Yasağa rağmen düğün konvoyu yaptılar

Öte yandan geçtiğimiz günlerde vaka sayılarının kontrolsüz bir şekilde artış gösterdiği Diyarbakır’da, İl Hıfzıssıhha Kurulunun korona virüs ile ilgili olarak almış olduğu yeni kararları açıklayan Vali Münir Karaloğlu, "Virüsün en çok yayıldığı alanlar düğünler ve kafeler. Bugünkü toplantıda özellikle düğünlerde ilgili kararlar alındı, akşam düğünleri 19.30’da başlayacak, 22.30’da sona erecek. Gündüz düğünü ve etkinlikler ise 12.00’da başlayıp 15.00’da sona erecek şekilde kısıtlama kararı aldık. Düğünlerde halay ve dans bundan böyle yasak. Sadece gelin ve damat dans edebilir şekilde karar aldık. Bugünden itibaren düğünlerde gelin ve damat dışında diğer katılımcıların halay veya dans etmesi kısıtlanmıştır. Ayrıca düğünlerle ilgili olarak almış olduğumuz yeni kararda düğünlerde konvoy olayı bir müddet yasaklandı. Bundan böyle bulaşma riski olan düğün ve benzeri etkinliklerde araçlarla konvoy yapılması kısıtlanmıştır" şeklinde alınan kararları açıklamıştı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/24/10/46/resized_9800c-A096781_01.jpg

KORONAVİRÜS
Bilim Kurulu Üyesi Tufan uyardı: Maskesiz halay çekmek cinayete teşebbüsle eşdeğer

KORONAVİRÜS
Akıl almaz olay: Denizli'de testi pozitif çıktı, Muğla’da düğünde yakalandı