İsmail Aydemir Ege Akersoy hakkında verilen tahliye kararını değerlendirdi: 'Özür dilesin yeter'

İstanbul’da düzenlenen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşünün ardından evine dönen İsmail Aydemir’e yumruklu saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Ege Akersoy’la ilgili düzenlenen iddianameyi kabul eden mahkeme, Akersoy’un tahliyesine karar verdi.

Şahin Şen Yusuf Özdemir
Arşiv.

Kasten adam yaralama, halkı, kin ve düşmanlığı teşvik suçlanan Akersoy için, 1 yıl dört ay ile 4 hapis cezası istendi. 11. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından iddianame kabul edilirken, ilk duruşma 14 Şubat’ta yapılacak.

ÖZÜR DİLESİN YETER

Ege Akersoy tarafından yumruklu saldırıya uğrayan İsmail Aydemir ise, “Kimsenin hapiste kalmasını istemiyorum. Ege Akersoy benden ve toplumdan özür dilesin yeter. Konuyu uzatma taraftarı değilim” dedi. Haklı olduğu halde zarara uğradığını ifade eden Aydemir şöyle konuştu: “Bizim kimsenin hapiste kalması gibi bir derdimiz yok. Anlıyoruz ki, ortada cahiliyetten kaynaklanan bir yanlış anlaşılma var. Tanımadan, bilmeden, bu yanlışa düştüğünü, düşünüyorum. Gençliktir, cehalettir bu yüzden olabilir. Biz konu uzasın, gerginlik olsun istemeyiz. Özür diler ya da dilemez bilemem ancak ben özür beklerim.”

GÜNDEM
'Kelime-i Tevhid' bayrağı taşıyan vatandaşa saldıran Ege Akersoy hakkında karar verildi

EKONOMİ
Ne İstanbul ne Antalya ne de Ege sahilleri: Türkler artık evini oradan alıyor

GÜNDEM
AK Parti'nin Kayseri adayı belli oldu