FETÖ operasyonunda deste deste para çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ/PDY) mahrem yapılanmasının ve renklendirilmiş kriptolarının deşifre edildiği “Gazi Turgut Aslan Operasyonu“nda ele geçen döviz ile Türk lirası cinsinden yüklü miktarda para ve değerli madenler emniyette sergilendi. Soruşturma çerçevesinde İstanbul polisinin 4 ilde yürüttüğü operasyonda 51 şüpheliden 47’sinin yakalandığı bildirildi.

Haber Merkezi İHA
FETÖ operasyonunda deste deste para çıktı

FETÖ/PDY’nin güncel yapılanması, yeni eleman temini ve finans kaynaklarının deşifresine yönelik cumhuriyet başsavcılıklarından terörizmin finansmanı çerçevesinde alınan soruşturma izinleri doğrultusunda harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar (KOM), Terörle Mücadele (TEM), Siber Suçlarla Mücadele daire başkanlıkları ile İstihbarat Başkanlığı ve Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) ekiplerince 8 ay boyunca gizlilik içinde yürütülen soruşturma çerçevesinde 59 ilde eş zamanlı operasyon başlatılmıştı.


15 Temmuz’da darbeciler tarafından başından vurulan Devlet Övünç Madalyası sahibi eski Emniyet Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan’ın adının verildiği operasyonda, yakalama kararı bulunan 704 şüphelinin 599’u yakalanmıştı. Örgütün mahrem yapılanması ve renklendirilmiş kriptolarının deşifre edildiği soruşturmada, İstanbul polisinin 4 ilde yürüttüğü operasyonda aranan 51 şüpheliden 47’si yakalandı.


52 adrese yapılan eş zamanlı baskında ele geçen balya balya döviz ile Türk lirası cinsinden yüklü miktarda para ve değerli madenler emniyette sergilendi. Operasyonda 1 milyon 81 bin 430 TL, 468 bin 876 dolar, 102 bin 645 avro, 6 bin 930 pound ile 1 kiloya yakın altın, 2 tabanca ve çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Para transferinde iz kaybı için banka ATM’lerinden kartsız işlem yapmışlar

FETÖ’nün organize şekilde para transfer yöntemlerinin de deşifre edildiği operasyonda, örgüt üyelerinin banka ATM’lerinden kartsız işlem, kargo ve elden teslim yöntemleri ile FETÖ/PDY’nin güncel yapılanmasında görev alan mensuplarına düzenli olarak gerçekleştirdiği para transferinin boyutları da ortaya çıktı. Operasyon çerçevesinde yapılan çalışmalar, örgütün güncel durumu, yeni eleman kazanma çalışmaları ve para transferlerinde kullandıkları yöntemlerin yanısıra örgütün halen kamuda akademisyen, öğretmen, infaz koruma memuru, tıp doktoru olarak görev yapan deşifre olmamış renklendirilmiş üyeleri ile mevcudiyetini devam ettirme çabasında olduğu tespit edildi.


Devlet içindeki FETÖ mensupları ‘kurye’ olarak kullanılıyor
Kamu görevlisi 17 şüphelinin örgütün mahrem yapılanmalarının finanse edilmesinde kurye olarak etkin rol aldıkları da güvenlik ve istihbarat birimlerince tek tek belirlendi.


Söz konusu soruşturma çerçevesinde örgütün ‘mahrem yapılanması’ ve renklendirilmiş kriptoları büyük oranda gün ışığına çıkarıldı.

FETÖ'nün Başakşehir'deki kasa evine operasyon: Yüklü miktarda para, tabanca ve dijital materyaller ele geçirildi
FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yeniden bir yapılanma içerisine girdiğini ve bu yapılanmaya finansal destek sağlayanlar olduğunun belirlenmesi üzerine polis operasyon düzenledi.

Örgütün kasa evinin Başakşehir Kayaşehir'de olduğu belirlendi. Söz konusu evin de aralarında bulunduğu 52 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli 4 ilde yapılan operasyonda 47 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonda gözaltına alınan kişiler arasında örgütün para kuryeliğini yapanların da olduğu öğrenildi.

Şüphelilere ait evlerde yapılan aramalarda 1 milyon 81 bin 430 lira, 468 bin 876 dolar, 102 bin 645 euro, 6 bin 930 pound, 871 gram altın, ruhsatsız tabanca, kurusıkıdan bozma tabanca ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


FETÖ'ye mali darbe: 623 kişi gözaltında

FETÖ’nün finans ağına darbe: Gazi Turgut Aslan operasyonunda 545 gözaltı

FETÖ’nün firari 'mahrem imam'larından 15 Temmuz itirafları
FETÖ'nün mahrem imamı Özgür Kaya, diğer mahrem imamlar Salim Zeybek ve Erkan Irmak ile yaptığı görüşmede, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin itiraflarda bulundu: “Türkiye sorumlusu abimiz o gün 'En tepedeki şahsı indirebilecek bir arkadaşımız var mı?' diye bana sordu. İlerleyen saatlerde 'hiçbir şeyden haberim yok' yazdı. Kendisi Fetullah Gülen'in yanındaydı.”