'Kürdistan' çıkışıyla gündeme gelen CHP'li Nevaf Bilek'in HDP'ye oy verdiği ortaya çıktı

"Diyarbakır Kürdistan'ın önemli bir şehridir" açıklamasıyla tepki çeken CHP'li Nevaf Bilek'in 2015 seçimlerinde CHP adına görevli olduğu ve kendisinin de oy kullandığı sandıktan CHP'ye oy çıkmadığı, tüm oyların HDP'ye gittiği öğrenildi.

Nevaf Bilek

Bölücü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile gizli ittifak kuran CHP'de, 'bakanlık' vaadinin ardından yeni bir skandal daha patladı.

Altılı masada Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı tartışmalarına, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verebiliriz" sözleri de eklenmiş, Millet İttifakı'nda çatlak sesler yükselmeye başlamıştı.

CHP'de yeni bir skandal daha ortaya çıktı.

"Diyarbakır Kürdistan'ın bir şehri"

CHP'nin Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek, Diyarbakır'da partisinin il kongresinde yaptığı Kürtçe açıklamada Diyarbakır için 'Kürdistan'ın bir şehri' ifadelerini kullandı. Bilek "Diyarbakır, Kürdistan'ın bir parçasıdır” dedi.

GÜNDEM
CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek'ten skandal sözler: Diyarbakır Kürdistan'ın bir şehridir

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Cumhuriyet Başsavcılığı, Bilek’in açıklamasında "Diyarbakır, hakikaten Türkiye Kürdistanı'nda önemli, tarihi bir şehrimiz” şeklindeki sözleri nedeniyle 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla soruşturma başlattı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/09/13/10/00/resized_c7484-22ea3284jkgew_1663046591_5205.webp

BİLEK'İN OY KULLANDIĞI SANDIKTAN CHP ÇIKMADI

CHP'l Nevaf Bilek'in, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Çimencik köyünde CHP adına görevli olduğu ve kendisinin de oy kullandığı sandıktan CHP'ye hiç oy çıkmadığı öğrenildi.

Sandıktan çıkan 47 oyun da HDP'ye verildiği görüldü.

Bilek'in ise CHP'yi temsil etmesine rağmen HDP'ye oy vermesi sosyal medyada tepki gördü.

GÜNDEM
CHP Parti Meclisi Üyesi Bilek hakkında ‘Terör örgütü propagandası’ soruşturması başlatıldı

GÜNDEM
Diyarbakır için 'Kürdistan'ın bir şehri' diyen CHP'li Bilek'e partisinden tepki gelmedi

GÜNDEM
CHP Parti Meclis Üyesi Nevaf Bilek Diyarbakır'ı 'Kürdistan’ın bir şehri' ilan etti