Marmaris'te orman yangını: İçmeler Karayolu trafiğe kapatıldı

Muğla'ya bağlı Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını, ulaşım noktalarına ilerledi. Vatandaşların mağdur olmaması maksadıyla Marmaris-İçmeler Karayolu trafiğe kapatıldı.

Haber Merkezi İHA
İçmeler'de önlem amacıyla ekipler tarafından kapatılan yolda trafik durdu.

Marmaris’te çıkan orman yangını bir anda büyüyerek yerleşim yerlerini tehdit etti.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahalelerini sürdürüyor.

Yangına 1 uçak ve 6 helikopterle havadan, 20 arazöz, 4 ilk müdahale aracı ve 5 dozer ile karadan müdahale edildi.

Karayolu trafiğe kapatıldı

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın sahil kesimi ve Marmaris-İçmeler Karayolu tehdit edecek boyuta ulaştı. Önlem amaçlı ekipler tarafından kapatılan yolda trafik durdu.

Araç geçişine izin verilmeyen yol nedeniyle sürücüler alternatif yollara yöneldi.

Karayolu kenarındaki yangını söndürmek için emniyet müdürlüğüne bağlı TOMA’lar da yangın söndürme çalışmalarına katılıyor. TOMA araçları alevlere su sıkarak müdahale ediyor.

Ekiplerin yangına müdahalesi hız kesmeden sürüyor.

Evi yanan Kozanlı Cumali Amca yürekleri yaktı: Bütün birikimim gitti Allah'tan geldi yapacak bir şey yok
Adana'nın Kozan ilçesinde dün akşam saatlerinde ormanlık alanda başlayan yangın bugün de devam ediyor. Ekipler, gece boyunca yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürürken, sabahın ilk ışıkları ile yangının acı tablosu ortaya çıktı. Yangının etkisiyle bölgedeki birçok yerleşim yeri alevlere teslim oldu.

Yangında evinin tamamen yandığını söyleyen Cumali Yücel, gözyaşlarına hakim olamadı. 20 yıllık birikiminin kül olduğunu belirten Yücel, 'Evimiz, yuvamız gitti. Bir şeyimiz kalmadı. Hanımım ölmüştü. 3 çocuğum var. Perişanız ama Allah'tan geldi, yapacak bir şey yok' dedi.


Bodrum Güvercinlik bölgesindeki oteller tahliye ediliyor
Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik Mahallesi'nde bulunan otellerde tahliyeler başladı. Yangının otel bölgesine yaklaşmasıyla korku dolu anlar yaşanırken, yangın kontrol altına alınmaya çalışlıyor.

Marmaris'teki yangın vatandaş kamerasında: Biri ormanı ateşe verdi bak!
Muğla'nın Marmaris ilçesinde farklı noktalarda çıkan yangınlarla mücadele sürerken vatandaşın kamerasına ilginç görüntüler takıldı. İrili ufaklı alevlerin farklı noktalardan yükseldiğini görüntüleyen vatandaş, 'Bildiğin birileri ormanı ateşe veriyor şuan' ifadelerini kullandı.

Marmaris'teki yangın yerleşim birimlerine yaklaştı: Dehşete düşüren görüntüler
Muğla'nın Marmaris ilçesinde farklı noktalarda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yerleşim birimlerine yaklaşan yangınla hem havadan hem de karadan mücadele sürüyor. Vatandaşların da destek verdiği yangınla mücadele çalışmaları kameralara yansıdı.

"Ölürsem bu videoyu izleyin" diyen köylü yangının ortasında kalan hayvanlarına yalvardı: Gitme ne olursunuz gelin
Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün çıkan ve bu sabah kontrol altına alınan orman yangınında çok sayıda ev zarar gördü. 18 köy ve mahalle tahliye edilirken, bazı mahallelerdeki evler küle döndü. İlçede bir köylünün yangının ortasında kalan hayvanlarını kurtarmaya çalıştığı anlar günün en çok izlenenleri arasına girdi.

'Ölürsem bu videoyu izleyin' diyen kişinin hayvanlarına adeta yalvardığı görüntüler yürekleri dağladı.