Putin'in 'savaş' kelimesini kullanmasına yargılama talebi

Vladimir Putin'in memleketi Saint Petersburg'daki bir muhalif siyasetçi Nikita Yuferev, Ukrayna'daki çatışmayı bir "savaş" olarak nitelendirdiği için Rusya Devlet Başkanı'na karşı yasal işlem yapılması çağrısında bulundu.

Haber Merkezi Diğer
Nikita Yuferev

Geçtiğimiz günlerde Putin gazetecilere, Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaya atıfta bulunarak "bu savaşı bir an önce bitirmek" istediğini söyledi.

Moskova, Rusya'nın Şubat ayında Ukrayna'ya 'özel bir askeri operasyon' başlığı altında müdahale ettiğini açıklamıştı.

The National'ın haberine göre Putin Mart ayında, silahlı kuvvetler hakkında "kasıtlı olarak yanlış bilgi" paylaşarak itibarını sarsmak veya yaymayı önlemek için para ve hapis cezaları öngören ve operasyonu 'savaş' adıyla anmaları halinde insanları kovuşturma riskini içeren bir dizi yasa imzaladı.

Nikita Yuferev, "Vladimir Putin savaşı bir savaş olarak adlandırdı, ancak özel askeri harekatı sona erdirecek bir kararname yoktu ve savaş ilan edilmedi. Petersburg'daki bir meclis üyesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Putin'in ordu hakkında 'sahte haberler' yaydığından dolayı adaletle karşılaşması için yetkililere bir çağrı gönderdim" ifadelerini kullandı.

Putin: Ukrayna'da savaş uzayacak

FOTOĞRAF 17
Putin emri verdi dünya alarma geçti: ABD ve İngiltere'yi vurabilecek kapasiteye sahip
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş hız kesmeden devam ederken yaşanan son gelişmeler ise savaşın daha da alevleneceğini gösteriyor. Rus lider Putin, ABD ve İngiltere'yi vurabilecek kapasiteye sahip Yars füzesinin aktif edilmesi emrini verirken bölgeden gelen görüntüler ise dünyayı alarma geçirdi.

Putin bir sonraki aşama için düğmeye bastı: Asker sayısı 1.5 milyona çıkıyor