DEAŞ’a şafak operasyonu: 8 yabancı uyruklu şüpheli gözaltına alındı

Samsun’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik şafak vakti düzenlenen operasyonda yabancı uyruklu 8 kişi gözaltına alındı. İlkadım ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyona İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi.

Haber Merkezi İHA
DEAŞ’a yönelik şafak vakti düzenlenen operasyonda yabancı uyruklu 8 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Irak’ta bulundukları dönemde DEAŞ terör örgütü içinde faaliyet yürüttükleri şeklinde alınan istihbari bilgiler doğrultusunda DEAŞ şüphelilerini yakalamaya yönelik saat 06.30’da eş zamanlı operasyon düzenledi.

İlkadım ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyona İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi.

Operasyonda Irak uyruklu 8 DEAŞ şüphelisi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların kaldıkları evlerde yapılan aramalarda dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu.

8 kişi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden sağlık raporu alındıktan sonra sorgulanmak üzere Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

FOTOĞRAF 11
Polisten kaçtı yakalanınca ağladı: Sen korku nedir bilir misin?
Bursa'da polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçan ve 500 metrelik kovalamacanın ardından evin duvarına çarparak yakalanan Kamuran Mehmetoğlu, para cezasından korktuğu için kaçtığını öne sürerek gözyaşı dökerken, kendisini sakinleştirmeye çalışan polise ise "Sen korkudan anlar mısın?” dedi.

FOTOĞRAF 7
Zehir tacirlerine helikopter destekli operasyon
İstanbul polisi zehir tacirlerine yönelik il genelinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Yapılan operasyonlara Özel Harekat timleri ve polis helikopteri de destek verirken çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.