Seçim sonrası CHP'li Tekirdağ Belediyesi'nde çirkeflik: Depremzedelere yardımları kestiler

Milletin iradesini yansıttığı pazar günkü seçimlerde büyük şok yaşayan CHP'de fatura depremzedelere kesilmeye başlandı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve Tekirdağ'da Kumbağ'da otellere yerleştirilen vatandaşlar kapı dışarı edilmek istendi. Otellere afiş asan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, depremzedelere verilen geçici konaklama hizmetinin 21 Mayıs Pazar günü itibariyle sona ereceğini duyurdu. Yaşananlar üzerine AFAD depremzedelere otel tahsisi için devreye girdi.

Haber Merkezi AA DHA Yeni Şafak
CHP'li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi seçim sonrası depremzede vatandaşlara yardımları kesmeye başladı.

Geçtiğimiz pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında hüsrana uğrayan Yedili Masa'nın ortağı CHP hıncını depremzedelerden çıkarmaya çalışıyor.

Haber7'nin aktardığı habere göre, CHP'li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından Kumbağ'da otellere yerleştirilen depremzedelerin yerleştirildikleri otellerden çıkış yapmaları talep edildi.



14 Mayıs Pazar günü yapılan seçimlerde, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük destek verildi.

Depremzedeler Erdoğan'a verdikleri destek nedeniyle CHP'li seçmenlerin hakaretlerine maruz kaldı. Depremzedeler bir şoku da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşadı.

CHP'li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, seçimin faturasını kente yerleştirilen depremzedelere kesmek için harekete geçti.

CHP'li belediye depremzedeleri kapı dışarı ediyor

Belediyenin, Kumbağ'da kalan depremzedeleri kapı dışarı etme kararı almasına dair otellere afiş asıldı. Söz konusu afişte, "Saygıdeğer misafirlerimiz, Büyükşehir Belediyemiz tarafından depremzede vatandaşlarımıza verilen geçici konaklama hizmeti 21.05.2023 tarihinde (Pazar günü) sonlandırılacak olup, bu tarihten sonra geçici konaklama hizmeti verilmeyecektir. Bilgilerinize sunulur." ifadeleri kullanıldı. Öte yandan gelen tepkilerin ardından depremzedelere 1 Haziran tarihine kadar süre tanındığı da öğrenildi.

"Deprem bölgesi AK Parti'ye verdi diye bize bunu mu reva görüyorsunuz?"

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Kumbağ mahallesinde yaşanan skandalın ardından depremzede vatandaşlar içerisine düşürüldükleri duruma isyan etti. Yetkililere tepki gösteren bir depremzede, "Deprem bölgesi AK Parti'ye verdi diye bize bunu mu reva görüyorsunuz? Hani özgür bir ülkeydik biz? Demokrasi nerede? Bize önce altı ay anlaşma yaptık demiştiler. Çocuklarımızın okulu var, sınavı var. Burada yine oy kullanacağız." dedi. Öte yandan konuya dair açıklama yapan bir diğer depremzede de sosyal medyada kendilerine yönelik CHP'liler tarafından beddualar edildiğini hatırlattı.

AFAD devreye girdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin bir otelde konaklayan depremzedelerin masraflarını artık karşılamayacağını bildirmesi üzerine AFAD depremzedelere otel tahsisi için devreye girdi. AFAD'dan gönderilen yazıda, "Asrın felaketine maruz kalan afetzedelerimizin milletimizin ve devletimizin emaneti oldukları hassasiyetiyle konaklama ve diğer ihtiyaçlarını tamamının karşılanması, misafirlerimizin ne zaman isterlerse o zamana kadar konaklayacakları şekilde bedeli ödenmek kaydıyla otel tahsisinin sağlanması hususunda bilgilerinize ve gereğini önemle rica ederim" denildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama

Yaşanan gelişmelere ilişkin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de bir açıklamada bulundu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "İlimize gelen depremzede kardeşlerimizin beklenenin çok üzerinde olması sebebiyle ve Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan 5 milyon TL’lik limit sebebiyle öngörülen süre erken dolmuştur." ifadesi kullanıldı.


Açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Depremzede misafirlerimizin konaklama yerlerinin değiştirilmesine ilişkin konu; bu limitlere mayıs ayı itibarıyla ulaşıldığı ve yapılan sözleşme bedelinin tamamlanması sebebiyle Valilik ve AFAD’a bilgi verilerek ve koordineli bir şekilde otellerden AFAD’ın konaklama tesislerine nakledilecek olmasından ibarettir."

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, depremzedelere verdiği konaklama hizmetini önce durdurdu, sonra uzattı

Öte yandan depremzedelerin 8 Şubat-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında her türlü ihtiyaçları belediye tarafından karşılandığı belirtilen açıklamada, "Harcamaların bazıları şöyledir; 5’er milyon TL harcama limiti kapsamında otellerde konaklama ve yeme-içme toplam 10 milyon TL. Giyim yardımı artı ücretsiz ulaşım hizmet bedeli 1 milyon TL’dir. Depremzede misafirlerimizin konaklama yerlerinin değiştirilmesine ilişkin konu; bu limitlere mayıs ayı itibariyle ulaşıldığı ve yapılan sözleşme bedelinin tamamlanması sebebiyle Valilik ve AFAD’a bilgi verilerek ve koordineli bir şekilde otellerden AFAD’ın konaklama tesislerine nakledilecek olmasından ibarettir. Ancak deprem bölgesi bir türlü toparlanamayıp, geçici konteyner kentleri yeterince kurulamayınca, ilgili daireye gerekli talimatlar verilerek süre uzatılmıştır. Konunun çirkin bir şekilde siyasete alet edilmesi oldukça düşündürücüdür. Öte yandan Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz kurulduğu günden bu yana bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Tekirdağlı hemşerilerimizin ve tüm Türk Milletinin yanında yer almaya devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.



Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun masaları dövdüğü videosuna yorum: Koltuğu kaybetme korkusuyla mutfaktan çıkıp makama geçmiş

Depremzededen kendilerine nefret kusan CHP'lilere anlamlı cevap: Aldığı suyun parasını Kılıçdaroğlu'na gönderdi

Seçim sonucuyla hüsrana uğrayan İYİ Parti'den itiraf: Bizim vatandaş HDP/Kandil ilişkisi olan ittifaka yönelmedi