Selahattin Demirtaş: Anavatanım Kürdistandır

Hakkındaki terör soruşturmalarından cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş, hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti karşısında tehditvari bir dille konuşan Demirtaş, "Anavatanım Kürdistan’dır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Bütün kimliklerimle barışığım" ifadesini kullandı.

Haber Merkezi Diğer
Selahattin Demirtaş

Terör soruşturmaları kapsamında tutuklanan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, hakim karşısına çıktı.

Tehditvari ifadeler kullandı

Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ana davasına Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan Demirtaş, mahkeme heyeti karşısında, tehditvari bir dille konuştu.

"Anavatanım Kürdistan'dır"

Demirtaş, "Kürdüm, anavatanım Kürdistan’dır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Bütün kimliklerimle barışığım. Öyle bir Kürt Jüpiter’e bedeldir filan da demiyorum" ifadelerini kullandı.

Otuz yedi kişinin katili Demirtaş: Kobani'nin tanığı anlattı

Eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş: PKK ile bağım yok

Demirtaş 6-7 Ekim olaylarını nasıl provoke etmişti?
HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 5 ayrı ilde 12 dosya açılmış durumda. Pek çok suçtan hapis cezasına çarptırılan Demirtaş, 142 yılla yargılanıyor. Yasin Börü ve 36 insanın vahşice katledildiği 6-7 Ekim olaylarının fitilini ateşleyen Demirtaş'ın, 'Haftalardır direnen halkımıza teşekkür ediyoruz. Hep birlikte direnmeye devam edeceğiz' sözleri hafızalara kazındı.

6-7 Ekim Kobani olaylarının gerçek yüzü!
6-7 Ekim'de HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısıyla başlayan sokak eylemlerinin gerçek yüzü.