Selçuk Bayraktar'a 'İsrail' sansürü uygulayan Instagram’dan geri adım

Sosyal medya platformu Instagram, Mescid-i Aksa'da çıkan yangın sırasında sevinen işgalci Yahudilerin görüntülerini paylaşan Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'a uyguladığı sansürden tepkiler üzerine geri adım attı. “Nefret söylemi” diye haksızca silinen paylaşım, geri yüklendi. Konuya ilişkin açıklama yapan Selçuk Bayraktar, "Zulme ve adaletsizliğe hep birlikte karşı çıkarsak geri adım attırabiliriz. Yaşasın Özgür Filistin" dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Selçuk Bayraktar

Instagram, Mescid-i Aksa'da çıkan yangın sırasında sevinen işgalci Yahudilerin görüntülerini paylaşan Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'a sansür uygulamış, "nefret söylemi" diyerek paylaşımını kaldırmıştı.

"Sizin insan hakları diyen ikiyüzlülüğünüz batsın!"

Konuya ilişkin açıklama yapan Bayraktar, “Instagram aşağıdaki paylaşımımı ‘nefret söylemi’ diyerek kaldırmış. Çoçukları, sivilleri katletmek, mabedleri yakıp izlerken şarkılar eşliğinde dans etmek nefrettir, vahşettir, katliamdır. Sizin fikir özgürlüğü, insan hakları diyen ikiyüzlülüğünüz batsın!” sözleriyle tepki göstermişti.

"Zulme birlikte karşı çıkarsak geri adım attırabiliriz"

Instagram bu kararından geri adım attı. Tepkiler üzerine paylaşımı geri yükledi. Gelişmeyi Twitter hesabından duyuran Bayraktar, “Instagram nefret söylemi diye haksızca sildiği paylaşımımı, az önce geri yüklemiş. Zulme ve adaletsizliğe hep birlikte karşı çıkarsak geri adım attırabiliriz. Yaşasın Özgür Filistin” ifadelerini kullandı.

Instagram'dan Selçuk Bayraktar'a 'İsrail' sansürü: İki yüzlülüğünüz batsın

İsrail’in propaganda terörü geri tepti: Türk kullanıcılar Netanyahu ailesine büyük bir ders verdi
Ersin Çelik'in analizi: Sosyal medyayı İsrail'e dar etmeliyiz. Taşsız, silahsız, askersiz bir muhasara başlatmalıyız. İşte o zaman gerçekleri duyurma şansımız, yalan algıları, saldırganlığı durdurma şansımız olur. Propaganda terörüne son verme zamanı geldi. İlk kazanımlar da elde edildi. Müthiş bir duyarlılık var. Aracını Filistinlilerin üstüne süren bir Yahudi işgalcinin videosunu “Filistinlilerin taşladığı yerleşimci' olarak veren Reuters'ın paylaşımına rekor sayıda tepki yorumu geldi. İsrailli yetkililer sosyal medya paylaşımlarının altında; işgalci ve katil olduklarını haykıran binlerce yorum buldular. Sakın “bir yorum ile kimse yılmaz' demeyin. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun oğlu Yair'i artık herkes tanıyor. O da babası gibi terör yanlısı ve azılı bir Türkiye düşmanı. Fakat Türkiyeli kullanıcılar ona öyle bir ders verdi ki, paylaşımlarını yoruma kapattı. Bir yorum deyip geçmeyin. Propaganda terörünü durdurmak elimizde.