Seyyid ve Şerifler İstanbul''da buluştu

Peygamber Efendimiz'in torunları olan seyyid ve şeriflerin buluştuğu Nakîbul Eşrâf 3. Uluslararası Seyyidler ve Şerifler Buluşması dünyanın çeşitli ülkelerinden 100''ün üzerinde Ehl-i Beyt mensubunu bir araya getirdi.

Behlül Çetinkaya Yeni Şafak
Seyyid ve Şerifler İstanbul''da buluştu
Peygamber Efendimiz'in soyundan gelen ve dünyanın birçok ülkesinde yaşayan seyyid ve şeriflerin buluşması amacıyla düzenlenen Nakîbul Eşrâf Uluslararası Seyyidler ve Şerifler Buluşması''nın üçüncüsü İstanbul''daki Bağcılar Halk Sarayı''nda yapıldı. 100'ün üzerinde seyyid ve şerifin buluştuğu toplantıya Irak, Suriye, Türkiye ve İran olmak üzere 4 ülkede mensubu bulunan Bırifkani ailesi öncülük etti. Osmanlı Hanedanı''ndan Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu da davetliler arasında yer aldı.

AMAÇ SİYASİ DEĞİL

Organizasyonun tertip heyetinde yer alan Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Davut Göksu, düzenlenen buluşmanın sadece tanışmak amaçlı olduğunu söyledi. ''Biz bütün seyyid ve şerifleri bir araya getirmeye çalışıyoruz. Amacımız siyasi değil ancak gerektiğinde mesaj vermekten de çekinmeyeceğiz'' diyen Göksu, bu toplantıları her yıl düzenli hale getirmeye çalıştıklarını söyledi.

NE DOĞU NE BATI İSLAMBOL

Bırifkani ailesi adına konuşan ailenin en yaşlı üyesi Seyyid Vahididun Bırifkani, daha kalabalıklaşarak gelişecek bu toplantının her seyyid ve şerif için önemli olduğunu dile getirdi. Bırifkani soyundan Seyyid Mahmut Bırifkan da ''Bırifkani soyu Türkiye, Irak, İran ve Suriye''de, Ağahaniler Fransa''da, Seyyid Ahmet soyu da Pakistan ve Hindistan''da irşat faaliyetlerinde bulunuyor'' dedi. İstanbul''un özel bir yer olduğunu belirten Bırifkan, ''Ne doğu ne batı. İki medeniyetin buluştuğu yerdir, İslambol''dur'' dedi.