Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmaya istinaden HDK'ya yönelik Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İzmir, Muğla, İstanbul, Manisa, Bursa, Bingöl, Mardin ve Çanakkale'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 37 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Emniyette işlemleri biten 1 şüpheli de daha sonra adliyeye gönderildi.
Şüphelilerden, aralarında HDP Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Emin Orhan, HDP Tekirdağ İl Eş Başkanı Hüseyin Güzel, HDP Edirne İl Eş Başkanı Melahat Çelik, HDP Kırklareli İl Eş Başkanı Yakup Aslan, HDP Bingöl İl Eş Başkanı Saadet Fırat, HDP Genel Merkez Dil ve Kültür Komisyonu Üyesi Kemal Yıldız ve eski HDP Tekirdağ İl Eş Başkanı Ömer Güven, Fisun İşçan, Alev Ateş'in de bulunduğu 29'u tutuklandı. 9 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Yurt dışında olan 3 şüpheli için de yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.
Olay
Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda terör örgütü PKK/KCK'ya bağlı faaliyet yürüten HDK isimli yapıya yönelik 11 ilde gerçekleştirilen operasyonda 45 adreste arama yapılmış, 36 şüpheli gözaltına alınmış, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirilmişti. Soruşturma kapsamında 2 zanlı daha yakalanmıştı.
HDP'li vekil Hüda Kaya'nın oğlu gözaltında: Kırmızı bültenle aranan teröristle fotoğrafı çıktı
Üç ilde FETÖ operasyonu: 16 şüpheli gözaltına alındı
Ailelerin evlat nöbeti bin 72’nci gününde
Konya HDP İl Eş Başkanı terör örgütüne üye olma suçundan tutuklandı
Teslim olan PKK'lı örgüte nasıl katıldığını anlattı: Piknikten PKK’ya
Çorlu'da yangın: 170 dönüm alandaki bezelye ve buğday küle döndü
Ankara'dan yola çıkan atık dolu tırın dorsesinden ceset çıktı
Yatırımcının yeni rotası belli oldu: Arsalar kapış kapış gidiyor