Türkiye'den Bulgaristan kararı: 90 günlük kalış için vize istenmeyecek

Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeye göre; Türkiye, Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye'ye seyahati ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlayacak.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Foto/arşiv

Türkiye, Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye'ye seyahati ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlayacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün kalış süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Ocak-Mayıs döneminde Türkiye'yi 944 bin 366 Bulgaristan vatandaşı ziyaret etti. Bulgaristan'dan gelen ziyaretçiler, Türkiye'ye aynı dönemde gelen ziyaretçilerin yüzde 8,3'ünü oluşturdu.

Suudi gümrüklerinde Türk ürünlerine vize

FOTOĞRAF 55
Vizesiz gidilebilecek ülkelere bir yenisi daha eklendi
Yaz ayının gelmesi ve okulların tatil olmasıyla birlikte birçok kişi tatil planları yapmaya başladı. Çoğu insan yurt içindeki tatil yerlerini tercih ederken yurt dışında tatil yapmak isteyenler de arama motorlarında vizesiz gidilebilecek ülkeleri araştırmaya başladı. Peki Türkiye'den vize istemeyen ülkeler hangileri? Hangi ülkelere vizesiz gidilebilir? Vizesiz gidilebilecek yerler nereler? Son yapılan bir anlaşmayla birlikte artık bir Avrupa ülkesi daha Türkiye'den vize istemeyecek. İşte Türkiye'den vize istemeyen ülkeler..

Kur korumalı mevduat sisteminde yeni gelişme: Vergi avantajında süre uzatıldı