Yılın ilk sabah namazında binlerce kişi Ayasofya Camii'nde buluştu

2023 yılının ilk sabah namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Ayasofya’yı Kebir Camii’nde kıldırdı. Sabah namazı için binlerce vatandaş Ayasofya Camii'ne akın etti. Sabahın erken saatinde artmaya başlayan kalabalık, sabah namazı saatinin yaklaşmasıyla avluya taştı.

Ayasofya’yı Kebir Camii'nde Sabah Namazı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni yılın ilk sabah namazını Ayasofya’yı Kebir Camii’nde kıldırdı. Sabah namazı için binlerce vatandaş Ayasofya’yı Kebir Camisi’ne akın etti. Sabahın erken saatinde artmaya başlayan kalabalık, sabah namazı saatinin yaklaşmasıyla avluya taştı. Camii içerisinde yer bulabilmek için saatler öncesinden Ayasofya’yı Kebir Camisi’ne gelen vatandaşlar içeriye girebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2023/01/01/11/02/resized_bbc0b-8331c85d47657762.jpg

“Ayasofya’nın açılmasından çok mutluyuz”

Ayasofya Camii’nin açılmasından Allah razı olsun diyen Orhan Çelebi, “Sebep olanlardan Allah razı olsun. Ayasofya’nın açılmasından çok mutluyuz. Burada sabah namazı kılmaktan. Aşırı kalabalık. Ayrı bir Duygu. Ayrı bir güzellik. Ayrı bir maneviyat inşallah. İnşallah namazı kılmayı ümit ediyoruz. Baya yoğun. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

“80 kilometre uzaktan geliyoruz”

Sabah namazını Ayasofya’yı Kebir Camii’nde kılmak için 80 kilometre yol gelen vatandaş, “Çok çok güzel bir duygu. Hadımköy’den geliyoruz. 80 kilometre uzaktan geliyoruz” dedi.

“Söylenecek her şeyi kalabalık söylüyor”

Sabah namazını Ayasofya’yı Kebir Camii’nde kılmak için gelen Bedrettin Ezber, “Allah izin verirse öyle bir niyetimiz vardı geç kaldık. Maşallahı var. Söyleyecek bir şey yok artık. Söylenecek her şeyi kalabalık söylüyor. Allah herkesten razı olsun” söyledi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2023/01/01/11/03/resized_e7289-b3f0a63c47657767.jpg

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş namaz sonrası cemaate hitap etti

Erbaş, sabah namazını kıldırdıktan sonra yaptığı konuşmasına, şu sözlerle başladı,

Lokman suresinin mealini anlatan Erbaş, şu ifadeleri kullandı:

Erbaş, Lokman aleyhisselamın çocuklarına aynı zamanda ahiret inancına da anlattığını ve bu konuda da nasihatlerde bulunduğunu aktardı.

Lokman aleyhisselamın önce çocuğunun itikadını düzeltmeye çalıştığını anlatan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şöyle devam etti:

Erbaş, çocuklara nasihat ederken Hz. Muhammed'in metodunun uygulanmasının önemine işaret ederek, sözlerini şu şekilde tamamladı:

GÜNDEM
Binlerce kişi 2023 yılının ilk sabah namazında Ayasofya Camii'nde buluştu

GÜNDEM
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Kur’an-ı Kerim hayat kitabımızdır

GÜNDEM
Diyanet'ten ihraç edilen Fatma Yavuz LGBT savunuculuğuna soyundu