İzmir'de mitolojik varlık Satyros'un kabartması bulundu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Smyrna Antik Kenti kazıları sırasında mitolojik bir varlık olan Satyros'un kabartmasının bulunduğunu açıkladı.

Haber Merkezi AA
Yapılan kazıda genç bir Satryros kabartması bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar Dairesi Başkanlığı sosyal medya hesabından Smyrna Antik Kenti kazılarına ilişkin son gelişmeleri paylaştı.

İzmir Smyrna Tiyatrosu sahne binası kazılarında mitolojik bir varlık olan ve elinde avcı sopası (Lagobolon) bulunan genç bir Satryros kabartması bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, tarihe dokunmak için kazı çalışmalarının sürdürüleceği kaydedildi.

  • İzmir'in son 3 bin yıllık tarihinin izlerini taşıyan Smyrna Antik Kenti kazıları Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi tarafından yürütülüyor.

Define uğruna tonlarca kayayı patlattılar: Tarihin izleri birer birer yok olurken içimiz sızlıyor

4 asırlık bir eser daha gün yüzüne çıkıyor

FOTOĞRAF 5
İzmir'de inşaat kazısında tesadüfen bulundu: 2 bin yıllık altın taç ve mezar kalıntıları dikkatleri üzerine çekti
İzmir'in Alsancak semtinde bir binanın inşaatında çalışan işçiler, Roma döneminde yaşamış bir soyluya ait olduğu düşünülen altın taç ve mezar kalıntıları buldu. Bölgenin 3. derece arkeolojik sit alanı ilan edilmesine karar verildi. Çevrede, Müze Müdürlüğü uzmanları tarafından sondaj kazısı gerçekleştirilecek ve inceleme yapılacak.

FOTOĞRAF 16
Altın aramaya gelen kazıyor: 600 yıllık tarihi hamam definecilerin hedefi oldu
Bursa'nın Gemlik ilçesinde, Osmanlı döneminde inşa edilen yaklaşık 600 yıllık Narlı Hamamı, defineciler tarafından tahrip ediliyor. Narlı Mahalle Muhtarı Salim Özdemir, "Gelip burada eski Osmanlı hamamını kazmanın bir anlamı yok. Tarihi bu kadar hasara uğratmanın, zarara uğratmanın anlamı yok" diye isyan etti.