Koyun tek seferde 6 yavru doğurdu

Hatay’ın Payas ilçesinde bir koyun tek batında 6 yavru dünyaya getirdi. İlk önce 3 yavru doğuran koyunun arkadan 3 yavru daha doğurması sahibine büyük sevinç yaşattı.

Haber Merkezi İHA
Koyunun 6 kuzu doğurması en çok çocukları sevindirdi.

Hatay Payas’ta 30 yıldan bu yana küçükbaş yetiştiriciliği yaptığını belirten Ali Küçükoğlu, koyunlardan birinin sabaha karşı doğuma başladığını belirterek, "İlk önce 3 yavru dünyaya getirdi. Doğum bitti sandım. Ancak ardından 3 yavru daha dünyaya getirince ben de şaşırdım. İlk defa böyle bir durum ile karşılaştım. Daha önce 2-3 yavru yapan koyun gördüm. Ama ilk kez bir koyunum 6 yavru birden dünyaya getirdi" dedi.

Ali Küçükoğlu’nun yeğeni Hacı, 6 yavruyu birden görünce büyük sevinç yaşayıp onları kucağına alarak sevdi.

FOTOĞRAF 6
Sahibi şoke oldu: 26 koyun bir anda yere yığıldı karınları şişip patladı
Konya'da boş arazide otlatılan koyunlardan 26'sı belirlenemeyen nedenle öldü. Koyunların zehirlenmiş olabileceğini belirten çoban, "Koyunlarımı otlatırken, hayvanlarımın titrediğini gördüm. Sonra yere yığıldılar. Bazılarının karınları şişip, yarıldı" dedi.

FOTOĞRAF 14
Duygusal buluşma: 200 kuzu annelerini koklayarak buldu
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, aralarında yeni doğanların da bulunduğu 200 kuzu, anneleriyle buluştu. Koyunlar arasından annelerini koklayarak, bulan kuzular, dronla havadan görüntülendi. Besici Cengiz Şen, buluşmanın çok güzel olduğunu ve izlerken mutluluk duyduğunu söyledi.