Koronavirüs temaslı 2 kişi HES kodu sayesinde yakalandı

Giresun’da koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında güvenlik güçlerinin yaptığı HES uygulama noktasında vaka temaslı 2 kişi yakalandı.

Haber Merkezi İHA
İki kişi olay yerine çağrılan ambulans ve sağlık görevlilerinin nezaretinde işlemleri yapıldıktan sonra evlerine karantinaya gönderildiği öğrenildi.

Türkiye’de koronavirüs salgınında en çok vaka artışının yaşandığı 5 ilden biri olan Giresun’da salgının kontrol altına alınabilmesi için sıkı tedbirler uygulanmaya devam ediyor. Şehrin en işlek Gazi Caddesi ve Alpaslan Caddesi’nde polis, mahalle bekçisi ve zabıta ekipleri, cadde güzergahını barikatlarla kapatarak kontrollü bir şekilde vatandaşların HES kodlarını almayı sürdürüyor. Denetimlerin sıklaştırıldığı Gazi Caddesi’nde HES sorgulamasında vaka temaslı olduğu ve karantinada bulunması gereken 2 kişi tespit edildi. İsimleri açıklanmayan iki kişi olay yerine çağrılan ambulans ve sağlık görevlilerinin nezaretinde işlemleri yapıldıktan sonra evlerine karantinaya gönderildiği öğrenildi.

Van'dan sevindirici haber: Hastanede yatan koronavirüslü hasta sayısı 50'nin altına düştü

Kapadokya'da halaylı tur organizasyonu: Koronayı hiçe saydılar

Vakalar artınca başka çare kalmadı: Osmaniye'de koronavirüs hastalarının ilk 7 gününü yurtta geçirmesine karar verildi

FOTOĞRAF 10
Vaka sayılarında artış olan Rize'de virüsün yayılma nedeni ortaya çıktı: Yöreye özgü hareketlilik
Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre 15- 21 Şubat 2021 tarihleri arasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü iller sıralamasında 5'inci sırada yer alan Rize'deki vaka sayılarındaki artışlara ilişkin Vali Kemal Çeber açıklama yaptı. Vali Çeber, “Karadeniz'e özgü sosyal hareketliliği kısmamız lazım, şehirden köye gidenler, köyden şehre gelenler virüsü taşıyor" dedi.