Akören Seçim Sonuçları 2024 - Konya Akören Belediye Başkanı Kim Oldu? 31 Mart Akören Oy Oranları Sonuçları

Konya Akören Belediye Başkanı 2024 adayları belirlendi. 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimde seçim sonuçları ekranı Yenişafak’ta olacak. 31 ilçeye sahip olan Konya’da ilçe ilçe seçim sonuçları ve adayların oy oranları anbean takip edilecek. 31 Mart akşamı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayımlanacak Akören yerel seçim sonuçları 2024 verilerine; il ve ilçe özelinde sayılacak oy oranlarına yenisafak.com seçim sayfasından ulaşabilir ve canlı takip edebilirsiniz. Akören seçim sonuçları, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, ilçelerde seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre Akören seçim sonuçları, belediye başkan adaylarının oy oranları haberimizde.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Akören seçim sonuçları

Akören seçim sonuçları belli oluyor. Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart Pazar günü sandığa gidecek. Yerel seçim, 34 siyasi partinin katılımıyla Türkiye'nin 81 ilinde ve 922 ilçesinde yapılarak yerel yönetimleri yeniden şekillendirecek. Türkiye'nin 81 ilinde kurulacak sandıklarda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle, seçim yasakları saat 21.00 itibariyle sona erecek. Seçim sonuçları il il, ilçe ilçe oy oranları ile canlı olarak "Yenişafak seçim 2024 sayfası" üzerinden takip edilebilecek. Konya Akören seçim sonuçları da yenisafak.com’da yer alacak.

Akören Seçim Sonuçları 2024

Akören ilçesi dahil olmak üzere, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerin sonuçları hakkında daha fazla bilgi ve detay için Yenişafak seçim 2024 sayfasını takip edebilirsiniz. Seçim yasakları saat 21.00 itibariyle sona erecek ve Akören seçim sonuçlarına dair tüm bilgiler anlık olarak paylaşılacak.

SEÇİM SONUÇLARI 2024

https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor

Konya AKÖREN Belediye Meclis Üyesi Sonuçları - Yerel Seçim 31 Mart 2024

Akören Belediye Başkanı Adayları 2024

İYİ Parti Aliye Çamlı - (Konya / Akören)

Büyük Birlik Partisi Ekrem Tulukcu - (Konya / Akören)

Saadet Partisi Hasan Keser - (Konya / Akören)

Bağımsız Türkiye Partisi İbrahim Ünveren - (Konya / Akören)

Milliyetçi Hareket Partisi İsmail Arslan - (Konya / Akören)

Konya Akören Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

Akören 2019 Yerel Seçim Sonuçları Oy Oranları

MHP - Milliyetçi Hareket Partisi İsmail Arslan %68,0

İYİ Parti - İbrahim Ataç %20,1

BĞMSZ - Tahir Dinç %9,67

BTP - Münir Ünveren %1,11

SAADET - Mustafa Perihan %0,98

Akören Hakkında

Konya ilinin Akören ilçesi, merkeze 55 kilometre uzaklıkta yer alır ve 2020 yılı itibariyle yaklaşık olarak 5,000 kişilik nüfusa sahiptir. Akören, genel olarak kırsal bir yapıya sahip olup tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle geçimini sağlar. İlçenin coğrafi özellikleri arasında dağlık ve engebeli bir arazi yapısı ön plandadır, ancak verimli ovalar da bulunmaktadır. Tarihi açıdan, bölge Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde önemli bir konuma sahipti ve bu dönemlere ait bazı tarihi eserler ve yapılar hala günümüzde varlığını sürdürmektedir. Akören, geçmişten günümüze kadar tarımsal ve kültürel açıdan zengin bir mirasa sahiptir.


Seçim 2019 | Konya Akören Yerel Seçim Sonuçları - CANLI

Konya Akören seçim 2023 sonuçları, oy oranları