Konak Seçim Sonuçları 2024 - Konak Belediye Başkanı Kim Oldu? Kim Kazandı? AK Parti CHP Konak Oy Oranı

Yerel seçim sonuçlarında İzmir Konak Belediyesini hangi parti kazandı ve Konak Belediye başkanı kim oldu? sorusu bu ilçede oturanlarca merak konusu. 263.609 seçmen sayısının olduğu Konak yerel seçim sonuçları, Konak belediyesini kim kazandı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri nedeniyle araştırılıyor. İşte Konak ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Konak yerel seçim sonuçları 2024

Konak yerel seçim sonuçları, Konak ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları 31 Mart seçimleri nedeniyle bir hayli merak konusu. İzmir’in ilçelerinden biri olan Konak’ta belediyeyi kim kazandı, Konak belediye başkanı kim oldu? Konak hangi partide? soruları 263.609 seçmenin olduğu ilçe sakinleri tarafından 2024 yerel seçim nedeniyle sorgulanmakta. İşte İzmir Konak yerel seçim sonuçlarına ilişkin detaylar.

KONAK YEREL SEÇİM SONUÇLARI 31 MRT 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Konak 2024 seçim sonuçları, partilerin ve adayların oy oranları ile 2024 yerel seçiminde Konak belediyesini kim kazandı? sorusun cevabı netlik kazanmış olacak.

KONAK YEREL SEÇİM SONUÇLARI 31 MART 2024 İÇİN TIKLAYIN


İzmir Konak Belediye Meclis Üyesi Sonuçları - Yerel Seçim 31 Mart 2024

KONAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI - 31 MART 2024

  1. Ceyda Bölünmez Çankırı AK Parti
  2. Nilüfer Çınarlı Mutlu CHP
  3. Huriye Serter İYİ Parti
  4. Faraşin Gümüş DEM
  5. Turhan Tutumlu SP

YEREL SEÇİM 2024 İZMİR İLÇE SONUÇLARI YENİŞAFAK SEÇİM SAYFASI ÜZERİNDEN ANLIK ANLIK ÖĞRENİN

Vatandaşlar, Ankara seçim sonuçları 2024 ne oldu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kim, hangi aday kazandı? soruların cevabı YKS’nın seçim yasaklarını kaldırır kaldırmaz 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarını Yenişafak seçim sayfamızdan anlık olarak öğrenmiş olacak.

İZMİR SEÇİM SONUÇLARI 2024 İÇİN TIKLAYIN

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

TÜRKİYE GENELİ 2024 SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

KONAK BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

Konak seçim sonuçlarına göre 2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP’nin adayı Abdül Batur %63,2 oy oranı ile Konak belediye başkanı seçilmişti.

KONAK’TA HANGİ PARTİ YÜZDE KAÇ OY ALDI?

2019 yerel seçim sonuçlarına göre Konak’ta partilerin aldıkları oy oranları şu şekilde:

CHP %63,2

AK Parti %33,5

SP % 1,1

İzmir Konak ilçesinin tarihi, coğrafi ve mahalleleri hakkında genel bilgiler

İzmir'in merkezi ilçelerinden biri olan Konak, tarihi ve turistik mekanlarıyla ünlüdür. Konak, tarihi bir semt olan Kemeraltı Çarşısı ve Kızlarağası Hanı gibi Osmanlı dönemi yapılarıyla da dikkat çekmektedir. İlçe, İzmir Körfezi'ne kıyısı olan bir bölgede yer almaktadır.

Konak ilçesi, toplamda 18 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahalleler şu şekildedir: Alsancak, Bahriye Üçok, Basmane, Bayraklı, Çankaya, Çatalkaya, Çınarlı, Cumhuriyet, Fevzi Paşa, Güzelyalı, İkiçeşmelik, İnciraltı, Kemeraltı, Konak, Şair Eşref, Uğur Mumcu, Yalı, Yenişehir.

Konak ilçesinin tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır. İzmir'in tarihi kent merkezi Konak'ta, tarihi izlerin birçok yerde görülebildiği gibi, birçok müze ve tarihi yapı da bulunmaktadır. Bu yapılar arasında, tarihi Kemeraltı Çarşısı, Konak Meydanı, Saat Kulesi, Kızlarağası Hanı, Konak Pier gibi önemli turistik mekanlar yer almaktadır.

Konak ilçesi ayrıca, İzmir'in ticaret ve finans merkezi olarak da önem taşımaktadır. İlçede birçok banka, şirket, mağaza ve restoran gibi işletmeler yer almaktadır. Konak, aynı zamanda İzmir'in en kalabalık ilçelerinden biridir.

YSK kurallarına göre oyların geçerli ve geçersiz sayıldığı durumlar: İşte oy kullanmanın püf noktaları

Yüksek Seçim Kurulu hangi ilde saat kaçta oy verileceğini açıkladı