Çankırı seçim sonuçlarına göre belediye başkanı kim oldu? Hüseyin Filiz mi İsmail Hakkı Esen mi kazandı?

Çankırı seçim sonuçları merak ediliyor. Çankırı’da seçim yarışında resmi olmayan sonuçlara göre kimin kazandığı YSK’nın seçim yasaklarını kaldırmasıyla birlikte netleşiyor. Çankırı seçim sonuçları 2024 ile yarış kentte en büyük favori olarak gösterilen AK Parti Çankırı adayı Hüseyin Filiz ile MHP adayı Hakkı Esen arasında geçiyor. Çankırı ilçe ilçe seçim sonuçlarında son dakika haberleri, canlı seçim sonuçları Yenişafak’ta takip ediliyor. 31 Mart 2024 Çankırı seçim sonuçlarında son durum...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Çankırı Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Çankırı belediyesi için yarışan Hüseyin Filiz ve Hakkı Esen seçim sonuçları tüm Türkiye tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Çankırı’da oy verme saatinin başlamasıyla birlikte vatadaşlar sandığa akın etti. Oy verme saatinin sona ermesiyle birlikte oy sayımları başladı. Kesin olmayan sandık sonuçlarına göre 2024 Çankırı seçimi Hüseyin Filiz ve Hakkı Esen arasında geçmesi bekleniyor. Sandıkların açılmasıyla birlikte Çankırı seçim sonuçları canlı olarak anlık veriler ile Yenişafak’ta yer almakta. İşte seçim sonuçları adayların oy oranları.

https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor

Hüseyin Filiz mi Hakkı Esen mi kazandı?

31 Mart Çankırı yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Hüseyin Filiz ve Hakkı Esen’in Çankırı’da aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden Hüseyin Filiz ve Hakkı Esen 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Çankırı Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Hüseyin Filiz - Hakkı Esen yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Çankırı Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti adayı Hakkı Esen ve MHP adayı Muharrem Erkek aldıkları oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

31 Mart 2024 seçim sonuçları: Hüseyin Filiz - Hakkı Esen oy oranı

Çankırı Belediye Meclis Üyesi Sonuçları 31 Mart 2024

Hüseyin Filiz kimdir?

Hüseyin Filiz, 1958 yılında Çankırı'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çankırı'da tamamlayan, Balıkesir Savaştepe Eğitim Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği Bölümünü bitiren Filiz, Çankırı'da ticaret hayatına başladı.

İki dönem AK Parti Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Filiz, 24, 25. ve 26. dönemlerde AK Parti Çankırı Milletvekili olarak görev yaptı. Filiz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İsmail Hakkı Esen kimdir?

İsmail Hakkı Esen, 1970 yılında Çankırı'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çankırı'da tamamlayan Esen, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesini bitirdi. 35 yıldır kentte esnaflık yapan Esen, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi ve iki dönem başkan yardımcılığı görevini yürüttü.

2014 yılında MHP'den Belediye Meclis Üyeliğine seçilen, MHP Belediye Meclisi Grup Başkan Vekilliği görevini üstlenen Esen, 2019'da MHP’den Çankırı Belediye Başkanı seçildi. Esen, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Seçimlere kaç siyasi parti katıldı?

Seçimlere 34 siyasi parti katılacak. Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle: AK Parti 1, İYİ Parti 2, Sol Parti 3, Büyük Birlik Partisi 4, Memleket Partisi 5, Anavatan Partisi 6, Demokratik Sol Parti 7, Yeniden Refah Partisi 8, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 9, Türkiye Komünist Partisi 10, Anadolu Birliği Partisi 11, Zafer Partisi 12, Halkın Kurtuluş Partisi 13, Türkiye Komünist Hareketi 14, Bağımsız Türkiye Partisi 15, Gelecek Partisi 16, Yeni Türkiye Partisi 17, CHP 18, Emek Partisi 19, HÜDA PAR 20, Hak ve Özgürlükler Partisi 21, Ocak Partisi 22, Adalet Birlik Partisi 23, Demokrat Parti 24, Güç Birliği Partisi 25, Millet Partisi 26, Milli Yol Partisi 27, Adalet Partisi 28, Aydınlık Demokrasi Partisi 29, MHP 30, Türkiye İşçi Partisi 31, Demokrasi ve Atılım Partisi 32, Saadet Partisi 33, Vatan Partisi 34.

YSK kurallarına göre oyların geçerli ve geçersiz sayıldığı durumlar: İşte oy kullanmanın püf noktaları

Yüksek Seçim Kurulu hangi ilde saat kaçta oy verileceğini açıkladı