AUZEF bahar dönemi kayıt yenileme tarihi belli oldu: İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi ders seçimi nasıl yapılacak?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı kayıt yenileme kılavuzu paylaşıldı. AUZEF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 19 Şubat - 25 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Peki AUZEF kayıt yenileme nasıl yapılacak? Ders ekle-sil işlemleri hangi tarihe kadar yapılacak?

Haber Merkezi Yeni Şafak
AUZEF bahar dönemi kayıt yenileme için son gün ne zaman?

AUZEF, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nin kısaltmasıdır. İstanbul Üniversitesi'ne bağlı olarak uzaktan eğitim veren bir açık öğretim programıdır. AUZEF, Türkiye'de yükseköğrenim görmek isteyen ancak çeşitli nedenlerle düzenli üniversite eğitimine katılamayan veya uzaktan eğitim yoluyla öğrenim görmeyi tercih eden öğrencilere yönelik lisans ve ön lisans programları sunar. Bahar dönemi kayıt takvimi açıklandı.

AUZEF bahar dönemi kayıt yenileme ne zaman sona erecek?

Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı kayıt yenileme kılavuzu paylaşıldı. Yayımlanan kılavuza göre, bahar yarıyılı kayıt yenileme işlemleri, 19.02.2024- 25.03.2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

AUZEF kayıt yenileme nasıl yapılacak?

Üniversite tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

• Kayıt yenileme dönemi içerisinde, ödemenizi yaptıktan sonra 2016 ve öncesi girişli öğrencilerin ders seçimleri 3 iş günü içerisinde; 2017 ve sonrası girişli öğrencilerin ders seçimleri, gün içerisinde fakülte tarafından yapılacaktır.

AUZEF ders seçimi nasıl yapılacak?

• ‘’Kayıt Yenilemedi’’ olarak görünen statünüz dersleriniz seçildikten sonra ‘’Devamlı Öğrenci’’ olarak güncellenecektir. Devamlı öğrenci statüsüne gelen öğrenciler seçilen derslerini AKSİSÖğrenim Bilgileri-Ders Alma Listesi sekmesinden kontrol etmelidir.

Derslerin kontrol sorumluluğu öğrenciye aittir.

• Ders ekle-sil işlemleri 18.03.2024 - 25.03.2024 tarihleri arasında öğrenciler tarafından yapılacaktır. Belirtilen tarihler dışında ekle-sil işlemi yapılamayacaktır.

Derslerin kontrol sorumluluğu öğrenciye aittir.

AUZEF üst dönem dersleri ne zamana kadar seçilecek?

• Fakülte tarafından seçilen derslerde DD ve DC dersler seçilmemektedir. DD ve DC derslerini almak isteyen öğrencilerimiz DD ve DC derslerinin seçim işlemlerini kılavuzun sonunda belirtilen koşullara göre yapabilmektedir. Derslerin kontrol sorumluluğu öğrenciye aittir.

• Üstten ders alabilecek öğrenciler, üst dönem derslerini 18.03.2024 - 25.03.2024 tarihleri arasında kendileri seçecektir. Üstten ders alma koşulları kılavuzun sonunda yer almaktadır.


Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bölümleri nelerdir?

Sınavsız ikinci üniversite bölümleri (AÖF ön lisans ve lisans)

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA AÖF) 2 ve 4 yıllık bölümleri

Eşit ağırlık bölümleri neler?


2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem ortak sınav tarihleri belli oldu!