Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) ne zaman yapılacak? MEB açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB-EKYS), Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle ertelendi. 5 Mart 2023 Pazar günü ÖSYM tarafından yapılması planlanan "Eğitim kurumlarına yönetici seçme sınavı (EKYS)" na girecek kişiler sınavın hangi tarihte yapılacağını merak ediyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
EKSY 2023

Müdür ve Müdür Yardımcısı olmak isteyenler için düzenlenecek Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) için MEB tarafından duyuru yapıldı. 5 Mart^'ta yapılması planlanan EKYS sınavının ertelendiği açıklandı.

2023 EKYS SINAVI NE ZAMANA ERTELENDİ?

Konuyla ilgili olarak gelen açıklama şu şekilde: "5 Mart'ta Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirileceği duyurulan 2023 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB-EKYS) ertelendi.

Sınav tarihi daha sonra açıklanacak."

EKYS NEDİR?

EKYS; okul müdür ve müdür yardımcılığı için yapılacak sınavdır.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) arasındaki protokolle, okul müdür ve müdür yardımcılığı için yapılacak sınavın adı ‘Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı' (EKYS) olarak belirlendi.

2022-MEB-EKYS Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı (% 10)

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023-MSÜ), 2 Nisan 2023 tarihinde yapılacak

ÖSYM e-YDS 2023/2 İngilizce sınavını 4 Mart'a erteledi