Evde bakım maaşı yatırıldı mı, ne zaman yatırılacak? | 17 Ağustos Çarşamba evde bakım maaşı sorgulama!

Evde bakım maaşı yatan iller listesi 17 Ağustos tarihinde, hak sahiplerinin gündeminde yer almaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak için her ay ödenen evde bakım maaşı için gözler ağustos ayı ödemelerine çevrildi. 17 Ağustos evde bakım maaşı yattı mı, neden yatmadı, ne zaman yatacak, ne kadar oldu? İşte merak edilenler...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Evde bakım maaşı

Evde bakım maaşı yatan iller 17 Ağustos 2022 tarihli sorgulamasıyla gündemdeki yerini aldı. Her ay düzenli olarak ödenen devlet desteği parası engelli, hasta ve yaşlı gibi evde bakıma ihtiyaç duyan ihtiyaç sahiplerine ödeniyor. Peki, evde bakım maaşları yatırıldı mı?

17 AĞUSTOS EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında farklı günlerde farklı şehirlerde ödeniyor. Buna göre, Ağustos ayı evde bakım paralarının 15-31 Ağustos tarihleri arasında yatması bekleniyor.

Öte yandan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada evde bakım yardımı geciken illerde ödemelerin yapılmaya başlandığı belirtildi.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER 17 AĞUSTOS LİSTESİ

Bakanlıkça ödemeleri yapılan evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15. Gününden başlayarak son güne kadar hesaplara yatıyor.

Buna göre, Ağustos ayı evde bakım paralarının 15-31 Ağustos tarihleri arasında yatması bekleniyor.

İşte güncel liste:

Adıyaman,

Afyonkarahisar,

Aksaray,

Ankara,

Antalya,

Balıkesir,

Bilecik,

Bolu.

Bursa,

Çanakkale,

Denizli,

Diyarbakır,

Gaziantep,

Giresun,

Hatay,

İstanbul,

İzmir,

Kırklareli,

Kırşehir,

Kocaeli,

Konya,

Malatya,

Manisa,

Mersin,

Muğla,

Ordu,

Osmaniye,

Sakarya,

Samsun,

Şanlıurfa,

Tekirdağ,

Tokat,

Uşak,

Zonguldak.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor.

Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşlarına yapılacak zam oranı, asgari ücret zammıyla birlikte belli oldu. Evde bakım maaşı 2706'dan 3340'a yükseldi.

Evde bakım maaşı 2022: Evde bakım maaşı ne kadar, nasıl alınır?