Şanlıurfa'yı kim kazandı Zeynel Abidin Beyazgül mü Mehmet Kasım Gülpınar mı?

Şanlıurfa seçim sonuçları merak ediliyor. 1.251.037 seçmenin yer aldığı Şanlıurfa’da seçim yarışında resmi olmayan sonuçlara göre kimin kazandığı YSK’nın seçim yasaklarını kaldırmasıyla birlikte netleşiyor. 2024 Şanlıurfa seçim sonuçları ile yarış kentte en büyük favori olarak gösterilen AK Parti Şanlıurfa adayı Zeynel Abidin Beyazgül ile Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Kasım Gülpınar arasında geçiyor. Şanlıurfa ilçe ilçe seçim sonuçlarında son dakika haberleri, canlı seçim sonuçları Yenişafak’ta takip ediliyor. 31 Mart 2024 Şanlıurfa seçim sonuçlarında son durum...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Şanlıurfa Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Şanlıurfa büyükşehir belediyesi için yarışan Zeynel Abidin Beyazgül ve Mehmet Kasım Gülpınar seçim sonuçları tüm Türkiye tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. 1.251.037 seçmenin bulunduğu Şanlıurfa’da oy verme saatinin başlamasıyla birlikte vatadaşlar sandığa akın etti. Oy verme saatinin sona ermesiyle birlikte oy sayımları başladı. Kesin olmayan sandık sonuçlarına göre 2024 Şanlıurfa seçimi Zeynel Abidin Beyazgül ve Mehmet Kasım Gülpınar arasında geçmesi bekleniyor. Sandıkların açılmasıyla birlikte Şanlıurfa seçim sonuçları canlı olarak anlık veriler ile Yenişafak’ta yer almakta. İşte seçim sonuçları adayların oy oranları.

https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor

Zeynel Abidin Beyazgül mü Mehmet Kasım Gülpınar mı kazandı?

31 Mart Şanlıurfa yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Zeynel Abidin Beyazgül ve Mehmet Kasım Gülpınar’ın Şanlıurfa’da aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı Şanlıurfa büyükşehir belediyesi seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden Zeynel Abidin Beyazgül ve Mehmet Kasım Gülpınar 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Şanlıurfa Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Zeynel Abidin Beyazgül - Mehmet Kasım Gülpınar yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti adayı Zeynel Abidin Beyazgül ve YRP’nin adayı Mehmet Kasım Gülpınar aldıkları oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

31 Mart 2024 seçim sonuçları: Zeynel Abidin Beyazgül - Mehmet Kasım Gülpınar oy oranı

Şanlıurfa Belediye Meclis Üyesi Sonuçları 31 Mart 2024

Zeynel Abidin Beyazgül kimdir?

Zeynel Abidin Beyazgül, 1957 yılında Şanlıurfa'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Şanlıurfa'da tamamlayan Beyazgül, 1983'te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

2014-2018 yıllarında Türkiye Noterler Birliğinde Başkan Yardımcılığı yapan Beyazgül, 2004'te AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, 2015-2018 yıllarında da AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı görevini yürüttü.

31 Mart 2019'da AK Parti'den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Beyazgül, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Mehmet Kasım Gülpınar kimdir?

Mehmet Kasım Gülpınar, 1969'da Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitiren Gülpınar, öğretmenlik, muhabirlik ve danışmanlık yaptı. 24. dönemde AK Parti'den Şanlıurfa milletvekili seçilen Gülpınar, TBMM'de çeşitli görevlerde bulundu. Gülpınar, 25. 26. ve 27. dönemlerde de AK Parti'den TBMM'deki görevlerine devam etti. İyi düzeyde Fransızca, İngilizce, Kürtçe, Arapça ve Farsça bilen Gülpınar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Şanlıurfa Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  1. Demokrat Parti Abdi Yıldızsoy - (Şanlıurfa)
  2. Milli Yol Partisi Abdullah Al - (Şanlıurfa)
  3. Hak ve Özgürlükler Partisi Ahmet Çalışkan - (Şanlıurfa)
  4. Türkiye Komünist Hareketi Ali Tutuş - (Şanlıurfa)
  5. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Celaledin Erkmen - (Şanlıurfa)
  6. Hür Dava Partisi Emin Özaslan - (Şanlıurfa)
  7. Gelecek Partisi Ferit Çevik - (Şanlıurfa)
  8. Yeni Türkiye Partisi Halil Akdağ - (Şanlıurfa)
  9. Türkiye Komünist Partisi Halil Çalışkan - (Şanlıurfa)
  10. Anavatan Partisi Halil Güneş - (Şanlıurfa)
  11. Demokrasi ve Atılım Partisi Hasan Kaplan - (Şanlıurfa)
  12. Adalet Birlik Partisi Mehmet Ay - (Şanlıurfa)
  13. Yeniden Refah Partisi Mehmet Kasım Gülpınar - (Şanlıurfa)
  14. Halkın Kurtuluş Partisi Mehmet Kuşcu - (Şanlıurfa)
  15. Demokratik Sol Parti Metin Kaplan - (Şanlıurfa)
  16. Vatan Partisi Mustafa Ataca - (Şanlıurfa)
  17. Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Koyuncu - (Şanlıurfa)
  18. Bağımsız Türkiye Partisi Muzafer Yağmur - (Şanlıurfa)
  19. Millet Partisi Ömer Hurma - (Şanlıurfa)
  20. Saadet Partisi Resul Bebe - (Şanlıurfa)
  21. İYİ Parti Sinan Çelik - (Şanlıurfa)
  22. Zafer Partisi Suphi Kaya - (Şanlıurfa)
  23. Adalet ve Kalkınma Partisi Zeynel Abidin Beyazgül - (Şanlıurfa)

Seçimlere kaç siyasi parti katıldı?

Seçimlere 34 siyasi parti katılacak. Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle: AK Parti 1, İYİ Parti 2, Sol Parti 3, Büyük Birlik Partisi 4, Memleket Partisi 5, Anavatan Partisi 6, Demokratik Sol Parti 7, Yeniden Refah Partisi 8, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 9, Türkiye Komünist Partisi 10, Anadolu Birliği Partisi 11, Zafer Partisi 12, Halkın Kurtuluş Partisi 13, Türkiye Komünist Hareketi 14, Bağımsız Türkiye Partisi 15, Gelecek Partisi 16, Yeni Türkiye Partisi 17, CHP 18, Emek Partisi 19, HÜDA PAR 20, Hak ve Özgürlükler Partisi 21, Ocak Partisi 22, Adalet Birlik Partisi 23, Demokrat Parti 24, Güç Birliği Partisi 25, Millet Partisi 26, Milli Yol Partisi 27, Adalet Partisi 28, Aydınlık Demokrasi Partisi 29, MHP 30, Türkiye İşçi Partisi 31, Demokrasi ve Atılım Partisi 32, Saadet Partisi 33, Vatan Partisi 34.

Oylar tek oy pusulasına mı konulacak?

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek.

Büyükşehir belediyesi sınırlarında yaşayan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmen, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verecek.

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde de "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

Oy verme saatleri kaç?

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu mu?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki herhangi bir belgeyle oy kullanabilecek.

Şanlıurfa hakkında genel bilgiler

Şanlıurfa, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan tarihi ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir şehirdir. "Peygamberler Şehri" olarak da bilinir, çünkü İbrahim, Eyyüp, Şuayb ve Yakup (a.s) gibi peygamberlerin bu topraklarda yaşadığına inanılır. Bu manevi atmosfer, Şanlıurfa'yı ziyaret edenler için eşsiz bir deneyim sunar.

Tarihi ve Kültürel Miras

Balıklıgöl: Şanlıurfa'nın en ünlü simgelerinden biri olan Balıklıgöl, İbrahim Peygamber'in (a.s) ateşe atıldığı ve ateşin suya, odunların balığa dönüştüğüne inanılan kutsal bir yerdir.

Harran: Antik dönemlerde önemli bir bilim merkezi olan ve dünyanın ilk üniversitesinin burada kurulduğuna inanılan Harran, konik kubbeli evleriyle ünlüdür.

Göbeklitepe: Dünyanın bilinen en eski tapınak kompleksi olarak kabul edilen Göbeklitepe, Şanlıurfa'dan yaklaşık 18 km uzaklıkta bulunur ve Neolitik Çağ'a ait benzersiz eserler içerir. Bu alan, insanlık tarihini yeniden yazan önemli bir keşiftir.

Gastronomi

Şanlıurfa'nın zengin mutfağı, özellikle kebap çeşitleri, çiğ köfte ve meşhur Urfa biberi ile tanınır. Ayrıca, yöreye özgü baharatlar ve malzemeler kullanılarak hazırlanan yemekler, kentin kültürel zenginliğini yansıtır.

Doğal Güzellikler ve Turizm

Şanlıurfa, tarihi ve manevi yerlerin yanı sıra güzel doğası ile de dikkat çeker. Halfeti, sular altında kalan eski kasaba ve Birecik Baraj Gölü'nün güzellikleri, ziyaretçilere unutulmaz manzaralar sunar. Ayrıca, Şanlıurfa yakınlarında bulunan Atatürk Barajı, bölgenin en önemli sulama ve enerji projelerinden biridir.

Ekonomi ve Yaşam

Tarım, Şanlıurfa'nın ekonomisinde önemli bir yer tutar. Pamuk, buğday ve mısır başta olmak üzere birçok tarım ürünü üretilir. Son yıllarda turizm de giderek önem kazanmış, tarihi ve kültürel alanlara yapılan yatırımlarla ziyaretçi sayısı artmıştır.

Şanlıurfa, zengin tarihi, benzersiz kültürel mirası ve manevi değerleriyle, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunan bir şehirdir.

YSK kurallarına göre oyların geçerli ve geçersiz sayıldığı durumlar: İşte oy kullanmanın püf noktaları