PTT kaça kadar açık? PTT çalışma saatleri!

PTT saat kaça kadar açık, PTT çalışma günleri ve PTT çalışma saatleri haberimizde. Para, evrak,kitap ve kargo gönderme işlemleri PTT üzerinden kolaylıkla yapılabilir. Peki PTT hangi günler açık ve saat kaça kadar açık? İşte PTT çalışma saatleri...

Haber Merkezi Diğer
​PTT saat kaça kadar açık, PTT çalışma günleri ve PTT çalışma saatleri haberimizde.

PTT saat kaça kadar açık, PTT çalışma günleri ve PTT çalışma saatleri haberimizde. PTT üzerinden evrak gönderimi, para gönderimi, HGS-OGS ödeme, e-devlet şifresi alma, para çekme, emekli maaşı çekme, telgraf gönderme, kargo yollama, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Karayolları Taşıma Kanun Cezaları, trafik cezaları ve köprü geçiş ücretleri gibi işlemeleri kolaylıkla yapabilirler. Ayrıca Western Union ile yurt dışına para gönderimi gerçekleştirilebilir. Peki PTT çalışma saatleri kaça kadar? İşte ayrıntılar

PTT SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

12.30'a kadar işlem alıyor. 1 saatlik öğle arasının ardından saat 13.30'dan 17.30'a kadar işlem alıyor ve kapanıyor.

PTT SAAT KAÇTA AÇILIYOR?

PTT şubeleri sabah 8.30'da işlem almaya başlıyor.

PTT HANGİ GÜNLER AÇIK?

PTT şubeleri haftanın 5 günü açıktır. Merkez PTT şubeleri dışında tüm PTT'ler cumartesi günü kapalıdır. Sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri cumartesi günü 13.30 kadar hizmet vermektedir.

Bu saatler, kış aylarında ise 08.30/12.30 ve 13.30/16.30 şeklindedir. Saatler il ve ilçenin durumuna göre değişkenlik gösterebilmektedir. (Bazı merkezlerde 08.30/17.30 şeklinde olabilmektedir.)

PTT'NİN EN HIZLI POSTA HİZMETİ

En hızlı posta hizmetimiz 2 kg veya 2 desinin altında kalan gönderileriniz için APS Kurye ve Posta Kargosu, üzerindeki gönderiler için Posta Kargosu/Kargo, tebligat türündeki gönderiler için hızlı tebligat, diğer gönderiler için telgraf ve faks hizmetlerimizdir. Yurtdışı gönderilerde ise en hızlı posta hizmetimiz TURPEX hizmetidir.

PTT GÖNDERİ TAKİBİ NASIL YAPILIR?

Kayıtlı gönderinin kabulünde gönderi üzerine yapıştırılan 13 haneli barkod numarası ile www.ptt.gov.tr adresinde "Gönderi sorgulama" sayfasından gönderiye ait son işlem durumu görülebilmektedir.

  • Ancak çalışma saatleri Koronavirüs vaka artışı ve vaka düşüşü ile illere göre değişebilir. Lütfen ilinizdeki İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarını takip ediniz.