14 Haziran Konya sahur ve iftar vakti

Müslümanlar için mübarek Ramazan ayına bugün veda ediyoruz. Ramazan ayının son gününe geldik. Oruç ibadetini yerine getirmek isteyenler için Diyanet İşleri Başkanlığı iftar ve sahur vakitlerini açıkladı. İşte 2018 Konya imsak ve iftar vakti...

Haber Merkezi Yeni Şafak
Diyanet vakit saatlerini açıkladı.

Müslümanlara farz olan oruç, Ramazan ayı içerisinde tutulur. Bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayı İslam dininde kutsaldır.

Bakara Suresi'ne göre Kur'an'ın İslam peygamberi Muhammed'e gönderilmesi Ramazan ayında başlamıştır ve bu ay içinde “oruç” tutmak Müslümanlara emredilmiştir.

Konya sahur ve iftar vakti

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan ezan vakitlerine göre Konya'da imsak vakti 03:32 iftar vakti ise 20:20 olacak.

Konya namaz vakitleri

İl il imsak ve iftar vakti

İmsak vakti nedir?

Orucun tamamlandığı sürenin belirlendiği iftar vakti dini görevini yerine getiren kişinin ne zaman yeniden yemek yemeye başlayacağını gösterir. İmsak vakti ile başlanan oruç sahur vakti ile sona eder ve bir günlük oruç tamamlanmış olur.

  • KADİR GECESİ NE ZAMAN?
  • Diyanet, Ramazan ayının başlangıç tarihini açıklamasının ardından gözler Kadir Gecesine çevrildi. Ramazan ayının 27. gecesinde Kadir Gecesi bu yıl, 10 Haziran Pazar günü idrak edilecek. İbadetlerine yön vermek isteyen vatandaşlarımızın Kadir Gecesini bugün ihya edecek.

Denize girmek orucu bozar mı?

İğne yaptırmak orucu bozar mı?

Susatmayan yiyecekler nelerdir?