Sayısal bölümler hangileri?

YKS 2023 üniversite tercih süreci başladı. Sayısaldan tercih yapacak adaylar da üniversitelerin ön lisans ve lisans SAY bölümlerini araştırıyor. ÖSYM YKS tercih kılavuzunu yayınladı. Böylelikle 2023 YKS tercih işlemleri, 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. YKS sayısal bölümleri, Matematik, Fizik ve Kimya derslerini içermekte. Sayısal bölüm arasında tıp, diş hekimliği, eczacılık mühendislik ve mimarlık gelmekte. üniversitelerin 2 ve 4 yıllık sayısal bölümleri ile taban puanları ve başarı sıralaması için gözler YKS tercih kılavuzuna çevrildi. Peki sayısal bölümler taban puanları 2023 sıralamaları nedir? İşte sayısal (SAY) puanla alan üniversite bölümleri.

Sayısal ile alan bölümler hangileri?

YKS sayısal bölümleri, öğrencilerin çok yönlü bir eğitim almalarına ve geniş bir alanda kariyer yapmalarına olanak tanır. Bu bölümler, öğrencilerin hayallerindeki kariyere ulaşmaları için onlara gerekli bilgi ve becerileri kazandırır.

Üniversite tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS sınavlarından alacakları puanlara göre üniversite tercihlerini yapacak olan öğrenciler, sonuçların açıklanmasının ardından tercih işlemlerine başlayacak. ÖSYM Başkanı Ersoy, "2023-YKS tercih işlemleri, 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak" dedi.

YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

ÖSYM 2023 YKS tercih kılavuzunu yayımlandı. Kılavuza ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılabiliyor.

YKS 4 yıllık sayısal bölümleri

ÖZGÜN
Sözel bölümler neler?

ÖZGÜN
TYT puanıyla alım yapan 2 yıllık bölümler

ÖZGÜN
Eşit ağırlık bölümleri neler? 2 ve 4 yıllık bölümlerde hangi meslekler var?

ÖZGÜN
ÖSYM 2023 YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı? 4 yıllık üniversite taban puanları listesi