iOS sürüm düşürme: iOS 9'dan iOS 8.4.1'e

iOS 9'dan memnun kalmayan okurlarımız iOS 8.4.1 sürümüne geri dönebilsinler diye 'adım adım sürüm düşürme' rehberi hazırladık.

Erdem Gükrer Yeni Şafak

Bildiğimiz gibi Apple geçtiğimiz hafta iOS 9'u yayımladı. Yeni sürüm her ne kadar pek çok önemli yenilik ve performansa yönelik iyileştirmelerle geliyor olsa da çevremizdeki pek çok kişiden de, takılmaların fazlalaşıtığına ve irili ufaklı hatalarla karşılaştıklarına yönelik şikayetler aldık.

>> iOS 9: Tüm yenilikler ve detaylar

Haliyle dedik ki, 'adım adım sürüm düşürme' rehberi yapalım ve iOS 9'dan memnun kalmayan okurlarımız iOS 8.4.1 sürümüne geri dönebilsinler.

Başlamadan önce önemli bir not düşmekte de fayda var: Sürüm düşürme işlemi, Apple iOS versiyonuna yönelik sürüm imzalama işlemini devam ettirdiği sürece gerçekleşecek. Haliyle elinizi çabuk tutmanızda fayda var.

Evet; başlayalım bakalım:

1) Yedeğinizi alın çünkü cihazınızın hafızası silinecek.
2) iTunes'un kurulu olduğu bir bilgisayarda buraya tıklayıp modelimize uygun iOS 8.4.1 ISPW dosyasını indiriyoruz.
3) iPhone'umuzda 'ayarlar'a gidiyor ve 'iPhone'umu bul' özelliğini kapatıyoruz. (iPad için geçerli değil.)
4) Cihazımızı kapatıyor ve ardından bilgisayarımızda iTunes'u açıyoruz.
5) Cihazımızı iTunes'a bağladıktan sonra, 10 saniye süreyle güç tuşuna ve ana tuşa aynı anda basılı tutuyoruz, ardından güç tuşunu bırakıp ana tuşa 3 saniye kadar daha basılı tutmayı sürdürüyoruz.
6) Zamanlamayı tutturduysak cihazımız şu anda iTunes üzerinden yazılım güncelleme moduna girmiş olmalı. Yok eğer normal açılıyorsa 4 ve 5. maddeleri yeniden tekrarlıyoruz. (dilerseniz kronometre kullanın bu defa.)
7) iTunes'da cihazımızı seçiyor ve 'özet' ekranına gidiyoruz.
8) Parmağımızı bigisayarımızda Shift (windows) veya Option (Mac) tuşuna basılı tutup 'geri yükle/restore' tuşuna basıyoruz.
9) Açılan pencerede demin indirdiğimiz iOS 8.4.1 IPSW dosyasını işaretliyor ve kuruluma başlıyoruz.
10) Ekranda çıkan yönergeleri izliyor ve cihazımızı kuruyoruz.

Evet; hepsi bu kadar işte. Yeniden iOS 8.4.1 sürümüne döndünüz. Hayırlı olsun.