Küresel akıllı telefon gelirleri ilk çeyrekte 100 milyar doları aştı

StrategyAnalytics tarafından paylaşılan istatistiklere göre akıllı telefon pazarı 2021'in ilk çeyreğini kapsayan Ocak - Şubat - Mart döneminde toplamda 100 milyar dolar gelir elde etti. Bu gelirlerin büyük bir kısmı rahatlıkla tahmin edilebildiği gibi Apple ve Samsung'a ait.

Yunus Emre Şahin Yeni Şafak
Akıllı telefon

Dünyayı etkisi altına alan pandemiyle birlikte uzaktan iletişim ihtiyacı çok önemli oranda arttı. Tabii buna bağlı olarak hem donanım hem de dijital servis ve uygulamalarda çeşitli düzenlemeler yapıldı. Evet; her ne kadar çip krizi konuşuluyor olsa da akıllı telefon pazarı 2021'in ilk çeyreğinde büyümeye devam etti. Hatta son paylaşılan istatistikler, Ocak - Şubat - Mart döneminde 100 milyar dolar gelir elde edildiğini gösteriyor.

Yıllık bazda %37'lik bir artış söz konusu.

Birçok farklı alanda istatistik çalışmalarıyla bilinen StrategyAnalytics, bu rakamın yıl bazında %37'lik bir artış anlamına geldiğini vurguluyor. Aslında bununla birlikte gelirin %25'ini oluşturan akıllı telefonların aslında üst seviye denilebilecek fiyatta olduğu ortaya çıkıyor.

Tabii 900 dolar üzerinde satılan iPhone'ların da bunda katkısı çok fazla. Hatta Apple 48 milyar dolarlık gelirle lider durumda. Güney Koreli üretici Samsung'un elde ettiği gelir ise 24.8 milyar dolar civarında. Çinli akıllı telefon üreticilerinin de dahil olmasıyla birlikte liste bu şekilde uzayıp gidiyor.

Apple yakında Hindistan'da iPhone 12 üretimine başlayabilir

Apple zayıf talep nedeniyle iPhone 12 mini üretmeyi bırakabilir

Samsung yeni nesil esnek ekranları sergiledi