|

Nisa Suresi 34. ayet, meali, okunuşu

Nisa Suresi, Kur'an'ın en kapsamlı ve önemli surelerinden biridir. Aile ve miras hukuku, kadın hakları, iman ve ahlak, sosyal sorumluluk ve tarihi olaylar gibi birçok farklı konuya değinmektedir. İşte Nisa Suresi 34. Ayeti Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı.

17:35 - 22/05/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Nisa Suresi 34 ayet, meali, okunuşu
Nisa Suresi 34 ayet, meali, okunuşu

Nisâ sûresi Medine’de nâzil olmuştur, 176 âyettir. İsmini, birinci âyette geçen ve “kadınlar” mânasına gelen اَلنِّسَاءُ (Nisâ) kelimesinden alır. Nisa Suresi konuları arasında evlilik, boşanma, miras, velayet gibi aile ve miras ile ilgili hükümler yer alır. Kadınların toplumdaki yeri ve hakları ile ilgili ayetler yer alır. İman, tevhid, şirk, küfür, riya, takva gibi konuların yanında Zekât, infak, adalet, yardımlaşma gibi konularda ayetler yer alır. İşte Nisa Suresi 34. Ayeti Arapça yazılışı, okunuşu ve Türkçe Anlamı

Nisa Suresi 34. Ayet Arapça Yazılışı

اَلرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَٓاءِ بِمَا فَضَّلَ اللّٰهُ بَعْضَهُمْ عَلٰى بَعْضٍ وَبِمَٓا اَنْفَقُوا مِنْ اَمْوَالِهِمْۜ فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِلْغَيْبِ بِمَا حَفِظَ اللّٰهُۜ وَالّٰت۪ي تَخَافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَاهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضَاجِعِ وَاضْرِبُوهُنَّۚ فَاِنْ اَطَعْنَكُمْ فَلَا تَبْغُوا عَلَيْهِنَّ سَب۪يلًاۜ اِنَّ اللّٰهَ كَانَ عَلِيًّا كَب۪يرًا

Nisa Suresi 34. Ayeti Türkçe Okunuşu

Erricâlu kavvâmûne ‘alâ annisâ-i bimâ faddala(A)llâhu ba’dahum ‘alâ ba’din vebimâ enfekû min emvâlihim(c) fe-ssâlihâtu kânitâtun hâfizâtun lilġaybi bimâ hafiza(A)llâh(u)(c) vellâtî teḣâfûne nuşûzehunne fe’izûhunne vehcurûhunne fî-lmedâci’i vadribûhun(ne)(s) fe-in eta’nekum felâ tebġû ‘aleyhinne sebîlâ(en)(k) inna(A)llâhe kâne ‘aliyyen kebîrâ(n)

Nisa Suresi 34. Ayeti Meali

Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.



#Nisa Suresi
#Nisa Suresi 34. Ayeti
#Nisa Suresi 34. Ayet Türkçe Anlamı
24 gün önce