|

ABD, Paris İklim Anlaşması'ndan çekildi

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesini Paris İklim Anlaşması'ndan çekme kararı aldığını açıkladı. Trump'ın anlaşmadan çekildiği yönündeki iddialar 130 ülkenin tepkisini çekmişti.

Yeni Şafak
21:44 - 1/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:48 - 2/06/2017 Cuma
Diğer
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesini Paris İklim Anlaşması'ndan çekme kararı aldığını açıkladı.

Trump, "Amerikalı şirketlere, çalışanlara ve vergi mükelleflerine daha adil şartlar sunan bir anlaşma için müzakerelere başlayacağız." ifadelerini kullandı. ABD Başkanı Trump, "Paris Antlaşması, iklim değişikliği ile mücadeleyle değil, diğer ülkelerin ABD'ye karşı ekonomik avantaj kazanmasıyla ilgili bir anlaşma." dedi.

Daha önce anlaşmadan çekileceği yönünde güçlü mesajlar veren Trump, seçim kampanyasında da ABD'nin ekonomik çıkarlarına ters düştüğü gerekçesiyle İklim Anlaşması'ndan çekilmek istediklerini söylemişti.

Trump'ın açıklaması Avrupa Birliği'nde (AB) ise endişe yaratmıştı.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise ABD Başkanı'nı anlaşmaya sadık kalınması hususunda uyarmıştı. Juncker, Donald Trump'ın İklim Anlaşması'ndan çekileceklerini açıklaması durumunda, Avrupa'ya karara karşı çıkma görevinin düşeceğini söylemişti.

  1. İklim değişikliğinin tehlikelerine işaret eden Juncker, "Söz konusu olan sadece Avrupa'nın değil, dünyanın başka yerlerinde yaşayanların da geleceğidir” dedi. Juncker, iklim değişikliğiyle kararlı bir şekilde mücadele edilmediği takdirde 83 ülkenin dünya haritasından silinme tehlikesiyle karşılaşacağını sözlerine ekledi.
#Donald Trump
#ABD
7 yıl önce