|

BBC Türkçe darbe yayınına devam ediyor

FETÖ/PDY'nin Ankara ve İstanbul'da başlattığı ve halkın meydanlara çıkarak püskürttüğü darbe girişimi ülke ve dünya basınında geniş yankı buldu. Ancak İngiltere'nin yayın kuruluşu olan BBC, darbe girişimini destekleyici yayın yapmaya küstahça devam ediyor.

Yeni Şafak
13:30 - 18/07/2016 الإثنين
Güncelleme: 17:39 - 18/07/2016 الإثنين
Yeni Şafak
BBC 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimine destek veren haberler yayınlamaya devam ediyor.
BBC 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimine destek veren haberler yayınlamaya devam ediyor.

Cuma gecesi FETÖ tarafından 'Yurtta Sulh Konseyi'nin gerçekleştirdiği ancak halkın yoğun mücadelesi ile başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi dünya genelinde büyük yankı buldu. Yapılan askeri müdahaleye pek çok ülke liderinden kınama mesajları geldi. Yayın organları ise darbe kalkışmasını ve milletin iradesine sahip çıkmasını manşetlerine taşıdı.



İngiltere'nin yayın kuruluşu olan BBC ise, 15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleştiği andan bu yana darbe yanlısı yayınlarını sürdürmeye devam ediyor. Darbe sonrasında BBC, ABD dâhil birçok ülkede uygulanan idamın talebine Türkiye'deki talebine hukukun üstünlüğü konusunda eleştiri getiriyor.



Guardian yazarı Alev Scott ise darbe girişimine karşı sokaklara dökülen insanları 'şiddet yanlısı çete' olarak yorumluyor. Darbenin hala kim tarafından yapıldığının belli olmadığını savunan Scott, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarı elinde tutmak için darbe girişimini yaptığını iddia ediyor.












BBC, Amerika'nın Wall Street Journal gazetesindeki 'Erdoğan'ın intikamı' olarak adlandırılan haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Putinvari bir güç' gösterdiğini söyledi. Haberde Erdoğan'ın İncirlik üssünü ve DAEŞ'e karşı işbirliğini Gülen'in iadesi talebi karşılığında koz olarak kullanacağı iddia edildi.












BBC, sosyal medya hesabında darbe girişimine destekleyici haberleri tekrarlayarak gerçekleşmesini umduğu darbeyi gündemde tutmaya devam ediyor.



#15 Temmuz
#BBC
#İngiltere
#Darbe Girişimi
#FETÖ
#PDY
٪d سنوات قبل