|

Bizim çocuklar hapiste!

ABD’li general darbecilerle olan ilişkilerini itiraf etti. “ABD’nin Türk ordusundaki yakın müttefikleri tutuklandı” diyen CENTCOM komutanı Joseph Votel, Türkiye-ABD ilişkilerinin geleceğinden ‘endişeli’ olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
04:00 - 29/07/2016 Cuma
Güncelleme: 14:43 - 29/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

ABD Merkezi Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, Türkiye'deki darbe girişimi sonrasında ABD'nin iyi ilişkilerinin bulunduğu bazı askeri liderlerin şu anda hapiste olduğunu söyledi. Votel'in açıklaması ABD medyasında, “ABD'nin Türk Ordusu'ndaki en yakın müttefikleri darbeci suçlamasıyla içerde" şeklinde yorumlandı.



İLİŞKİLER BOZULUR TEHDİDİ


Colorado eyaletinin Aspen kentinde dün düzenlenen bir güvenlik forumunda konuşan General Votel, Türkiye'yle darbeye dek “mükemmel" bir işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.



TUTUKLAMALARI ANLIYORUZ


ABD ordusunun Ortadoğu operasyonlarından sorumlu olan Votel, Türkiye'deki darbe girişiminin halihazırda İncirlik'teki askeri operasyonlar üzerinde sınırlamalar yarattığını ve darbenin iki ülke arasındaki dayanışma üzerinde yaratacağı muhtemel etkiden endişe ettiğini belirtti. General Votel daha önce Kobani'ye gidip PYD'lilere özerk bölge sözü vererek gündeme gelmişti.


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby ise haftalık basın toplantısında darbe girişimini kınadıklarını ve bu girişimden sonra ise Türkiye hükümetinin attığı adımları anladıklarını belirtti. Kirby, “Bu meseleyi sonuna kadar çözmek hükümetin vatandaşlarına olan borcudur. Araştırmalıdır ve darbe girişiminde bulunanları sorumlu tutmalıdır" ifadesini kullandı.


#CENTCOM
#Türk ordusu
#untacılar
#Joseph Votel
8 yıl önce