|

CIA'li Barkey darbe günü İstanbul'a geldi

FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'e sürekli övgüler düzen, CIA ile bağlantılı teorisyen Henri Barkey'in 15 Temmuz darbe girişimi günü İstanbul'a geldiği, 4 gün kaldıktan sonra ayrıldığı resmi kayıtlardan da doğrulandı. ​ABD kulislerinde FETÖ'yü savunmasıyla tanınan Barkey, Fetullah Gülen'e bağlı Rumi Forum'un organizasyonlarında da profesyonel olarak görev yapıyordu.

Yeni Şafak
15:15 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:21 - 25/07/2016 Pazartesi
Diğer

Atatürk Havalimanı kayıtlarına göre Barkey 15 Temmuz günü saat 10.24'te

İstanbul

'a geldi, 19 Temmuz saat 04.05'te çıkış yaptı. İstanbul'da kaldığı süre içinde Büyükada'da konaklayan Barkey'in bir dizi görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenildi.



Sabah'ta yer alan habere göre, CIA

ile de bağlantıları bulunan Barkey'in görüştüğü isimler arasında Uluslararası Kriz Grubu'ndan İran uzmanı Ali Vaiz, Mısırlı araştırmacı Ahmed Morsy, ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyelerinden Bayram Sinkaya da bulunuyor.




ABD'de FETÖ savunuculuğu ile tanınıyor


ABD

kulislerinde FETÖ'yü savunmasıyla tanınan Henri Barkey, Fetullah Gülen'e bağlı Rumi Forum'un organizasyonlarında da profesyonel olarak görev yapıyor.



İzmir asıllı ve İstanbul doğumlu olduğu için Türkçe'yi anadili düzeyinde konuşabilen Barkey, "Gülen'in CIA ile hiçbir bağlantısı yok" açıklamasıyla da dikkatleri üzerine çekmişti. Barkey, Gülen'in ABD'de oturum izni alması için referans olan isimlerden eski CIA çalışan Graham Fuller'in de yakın arkadaşı.




#CIA
#Henri Barkey
#15 Temmuz darbe girişimi
#ABD
8 yıl önce