|

Der Spiegel'den itinayla provokasyon

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Türkiye'de yaşananlara ilişkin olarak gerçeği yansıtmayan bilgilerin yer aldığı özel bir sayı hazırlayan Alman Der Spiegel, gelen sert tepkiler üzerine açıklama yaptı. Söz konusu provokatif açıklamada, "Türkiye hakkındaki haberlerimiz itinayla hazırlanmaktadır ve doğrudur" ifadeleri yer buldu.

Yeni Şafak
21:03 - 15/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 18:10 - 15/09/2016 Perşembe
Diğer
Alman dergi Der Spiegel, 15 Temmuz sonrası Türkiye Özel Sayısı çıkarmıştı.
Alman dergi Der Spiegel, 15 Temmuz sonrası Türkiye Özel Sayısı çıkarmıştı.

15 Temmuz hain girişiminin ardından Türkiye'de hukukun çiğnendiğine dair yaygara koparan Alman medyası, Türkiye karşıtı algısını sürdürüyor. Almanya'da haftalık yayımlanan ve Türkiye düşmanlığıyla tanınan Der Spiegel dergisi, Salı günü piyasaya çıkan Türkiye özel sayısında büyük bir hadsizliğe imza atmıştı.



'İtina ile hazırlıyoruz' yalanı

Gelen sert tepkiler üzerine açıklama yapan Genel Yayın Yönetmeni Klaus Brinkbäumer, "Türkiye hakkındaki haberlerimiz itinayla hazırlanmaktadır ve doğrudur" dedi. Brinkbäumer, "Türkiye ne kadar gazeteciyi hapse attı? Türk hükümetinin basın özgürlüğü anlayışını kesinlikle benimsemiyoruz" diye konuştu.



Derginin özel Türkiye sayısının kapağında diktatör olarak tanımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, arka planda da minareleri füze biçiminde resmedilen bir cami yer alıyordu. Başlık olarak "Yangın Yeri Türkiye" ifadesini kullanan dergi, daha küçük harflerle üst başlık olarak da "Bir Ülke Özgürlüğünü Yitiriyor" ifadelerine yer vermişti.







#Der Spiegel
#15 Temmuz
#Klaus Brinkbäumer
8 yıl önce