Der Spiegel'den 'Türkiye'ye vurmak için özel sayı

Yeni Şafak
10:01, 11/09/2016, Pazar
Yeni Şafak
Der Spiegel'den 'Türkiye'ye vurmak için özel sayı
Alman dergi Der Spiegel, 15 Temmuz sonrası Türkiye özel sayısı çıkardı.

15 Temmuz öncesinde PKK'nın yanında durduğu gibi sonrasında da Türkiye'nin yanında durmak yerine terör örgütü FETÖ'yü savunan Alman dergisi, Türkiye'ye vurmak için Türkiye özel sayısı çıkardı.

15 Temmuz hain girişiminin ardından Türkiye'de hukukun çiğnendiğine dair yaygara koparan Alman medyası, Türkiye karşıtı algısını sürdürüyor.



Alman dergi Der Spiegel, Türkiye'ye özel çıkardığı sayıyı adeta 'Türkiye'ye hakaret' sayısı olarak hazırlamış.



Dergi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kanlı darbe girişimiyle Türkiye demokrasisini hedef almasını görmezden gelip, Türkiye'nin daha fazla otoriterleşmeye başladığına dair algı oluşturmaya çalıştı.




Skandal sayı


Hazırladığı özel Türkiye sayısında özgürlüğü için mücadele veren milyonlarca vatandaşımızı görmezden gelen Spiegel, Türkiye'yi "Özgürlüğünü kaybeden bir ülke" olarak niteledi. Güneydoğu'da yürütülen terör operasyonlarının "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi halkıyla savaştığı" şeklinde skandal bir şekilde ifade eden dergi, Türkiye'nin 'Fırat Kalkanı' harekatını da hazmedememiş gibi görünüyor.



Türkiye, henüz darbe girişiminden yeni çıkmışken ve önemli bir süreçten geçerken, 24 Ağustos günü Suriye'ye girerek, sınırını DAEŞ'ten temizlemek için Fırat Kalkanı operasyonunu başlatmıştı. Yaklaşık 3 haftasını geride bırakan operasyon kararlılıkla sürdürülürken, TSK öncülüğünde ilerleyen ÖSO askerleri, önemli ilerlemeler kaydederek, bölge halkının Cerablus'a geri dönmesini sağladı.



  • Türkiye'nin Cerablus'u DAEŞ'ten temizlemek için başlattığı Fırat Kalkanı operasyonu dünyada büyük yankı uyandırırken, Alman basınından küstah bir yorum gelmişti. Der Spiegel, Türkiye'nin DAEŞ'e karşı başlattığı operasyon ile ilgili 'işgal' benzetmesi yapmıştı.







Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026