|

Hedef el-Bab

Suriye kuzeyindeki terör koridoru projesini Fırat Kalkanı ile boşa çıkarmakta olan Türkiye’ye cevap, ABD ve müttefiki PKK’dan geldi. ‘Suriye Demokratik Güçleri’ maskesini kullanan ABD destekli teröristler Rakka’ya operasyona başladı. Harekâtın adı ise oldukça manidar: Fırat’ın Gazabı.

Yeni Şafak
04:00 - 7/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 04:31 - 7/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD'li askerler dün Rakka'da böyle görüntülendi.
ABD'li askerler dün Rakka'da böyle görüntülendi.

Türkiye, Fırat Kalkanı Harekâtı ile Suriye'nin kuzeyinde inşa edilmeye çalışılan terör koridoruna büyük darbe vurdu. Önce Mare-Cerablus hattını kontrol altına alan, ardından Soran ve Dabık'ı teröristlerden temizleyen TSK destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), DAEŞ işgalindeki stratejik el-Bab'a 13 kilometreye kadar yaklaşırken ABD'den ilginç bir hamle geldi. Terör örgütü PKK/PYD, Tel Abyad'ın güneyindeki Rakka'ya operasyona başladı. 'Suriye Demokratik Güçleri' maskesini kullanan ABD destekli PKK, 30 bin kişinin katıldığını iddia ettiği 'Fırat'ın Gazabı' adı verilen harekâta girişti. Tel Abyad güneyindeki Ayn İsa kasabasından başlayan operasyona ABD uçakları da havadan destek veriyor.



TERÖRİSTLER GERÇEKTE 8 BİN KİŞİ


Yeni Şafak, ABD-PKK ittifakıyla başladığı açıklanan Rakka operasyonunun perde arkasını araştırdı. Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgilere göre Suriye PKK'sı PYD, kuzeyde kurmaya çalıştığı terör koridoru açısından hayati önem taşıyan el-Bab'ı ele geçirme hedefinden vazgeçmedi. Operasyonun arka planında stratejik el-Bab'ın ele geçirilmesinin ardından koridorun Tel Rıfat'la birleştirilmesi amaçlanıyor. Ayn İsa'dan başlayan Rakka operasyonuna 30 değil, gerçekte 8 bin PKK-PYD militanı katılıyor. Münbiç ve Haseke'deki ABD askerleri de operasyona destek veriyor. ABD'nin bölgede bulunan kara gücünün 350 kişi olduğu belirtiliyor.



YAKINDA EL-BAB'A YÖNELECEKLER


ABD-PYD ittifakının, Set Tişrin ve Merkede bölgelerinden DAEŞ'in el-Bab-Rakka bağlantısını kesme amacıyla saldıracağı ve birkaç gün içinde el-Bab'a girmeyi planladığı kaydediliyor. Rakka şehir merkezine 54 kilometre uzaklıkta bulunan Ayn İsa kasabasından 'Rakka'ya operasyon başladı' açıklaması yapan PKK-ABD ittifakının esas hedefinin el-Bab'ı ele geçirmek olduğu kaydediliyor. Kaynaklar, Rakka şehir merkezine PYD'nin 3 aylık bir süre içerisinde dahi ulaşmasının güç olduğunu, esas hedefin batı ve kuzeyde ABD-PYD, doğu ve güneyde ise Esed-Şii unsurlarının şehri kuşatarak DAEŞ'in Rakka'da teslim olmasını sağlamak olduğunu belirtiyor.








#Rakka operasyonu
#Fırat’ın Gazabı
#PYD
#PKK
#DAEŞ
#Suriye Demokratik Güçleri
#Fırat Kalkanı
7 yıl önce