|

"IŞİD’in kurucusu Obama”

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, ABD Başkanı Barack Obama’yı IŞİD’in kurucusu olmakla suçladı. Bu açıklama sırasında ABD televizyonları tarafından sansür uygulanan Trump, Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton'ın da IŞİD'in kurucu ortaklarından biri olduğunu ileri sürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2016 Cuma
Güncelleme: 03:12 - 12/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

ABD Başkanı Barack Obama, Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trump tarafından terör örgütü IŞİD'in kurucusu olmakla suçlandı. Trump katılımcılara seslenirken, IŞİD Obama'yı onurlandırıyor” diyerek, IŞİD'in birçok yönden Obama'ya saygı gösterdiğini ileri sürdü. Konuşmasında ABD Başkanı'ndan tam ismi “Barack Hüseyin Obama” olarak söz eden Trump, “Obama, IŞİD'in kurucusudur” ifadesini kullandı.



'CLİNTON, ÖRGÜTÜN KURUCU ORTAĞI'


Trump, Demokrat Partinin başkan adayı Hillary Clinton'ın da terör örgütünün kurucu ortaklarından olduğunu iddia etti. Donald Trump, daha önce de Clinton'ı IŞİD'i kurmakla itham etmişti. Trump uzun süredir, Obama ve eski Dışişleri Bakanı Clinton'ı, Ortadoğu'da IŞİD tarafından istismar edilen iktidar boşluğunu oluşturan politikalar izlemekle suçluyor. Beyaz Saray ise, Trump'ın iddiaları hakkında yorumda bulunmayı reddetti.



Trump'a medya sansürü


Trump'ın Obama ve Clinton'ı IŞİD'in kurucusu olmakla suçladığı anlarda ABD'de televizyon yayınlarının kesilmesi dikkat çekti. Trump daha önce de Twitter üzerinden benzer açıklamalar yapmış ve Clinton'a bunun üzerinden yüklenmişti. Trump, seçim kampanyasındaki söylemlerinde, Ortadoğu'daki yıkımlardan ve IŞİD'in saldırılarından Clinton'ı sorumlu görüyor ve Clinton nereye giderse yıkımın onu takip


edeceğini iddia ediyor.





#Hillary Clinton
#Donald Trump
#IŞİD
8 yıl önce