|

İsrail'den 'barış' tehdidi

BM Güvenlik Konseyi'nin İsrail'in Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimlerini durdurmayı öngören yasa tasarısını onaylaması ile ilgili konuşan İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon, söz konusu tasarının barışa 'hayır' demek olduğunu iddia etti.

Yeni Şafak
17:00 - 24/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:15 - 24/12/2016 Cumartesi
İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon
İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon, BMGK'nın işgali altındaki Filistin topraklarında yasa dışı yerleşim faaliyetlerinin "derhal ve tamamen" durdurulmasını talep etmesinin barış olasılığına "hayır" demek olduğunu iddia etti. Kararı tanımayacaklarını açıklayan İsrail'in temsilcisi şunları söyledi:



Aljazeera Türk'ün haberine göre, tasarı hakkında konuşan İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon, "Bu karar tasarısına evet derken aslında hayır dediniz. Siz görüşmelere hayır oyu verdiniz, ilerleme kaydetmek için hayır oyu kullandınız, İsrailliler ve Filistinliler için daha iyi bir hayat için bir şans seçtiniz ve barış olasılığına hayır oyu verdiniz" dedi.



Oylamada çekimser oy kullanan ama veto hakkını da kullanmayan ABD'nin BM Temsilcisi Samantha Power, ise"Güvenlik Konseyi bugün yerleşimlerin yasal bir geçerliliğinin bulunmadığı konusundaki görüş birliğini yeniden teyit etti. Amerika Birleşik Devletleri, yaklaşık elli yıldır özel ve resmi ortamlarda yerleşimlerin durdurması gerektiği yönünde bir mesaj gönderdi" açıklamasında bulundu.



Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansour da Güvenlik Konseyi'ndeki konuşmasında, "Konseyin kabul ettiği karar, Filistin devletinin ebedi başkenti Doğu Kudüs dahil olmak üzere işgal altındaki Filistin Toprakları'ndaki İsrail yerleşimlerinin yasal olarak geçerliliği bulunmadığını gösteriyor" dedi.



ABD Başkanı seçilen Donald Trump, Twitter hesabında görevinin başlayacağı tarihe atıfta bulunarak “20 Ocak'tan sonra BM'de işler farklı olacak” ifadesini kullandı.

















#İsrail
#Filistin
#BM
#Güvenlik Konseyi
7 yıl önce