|

İsrailli Bakan Suriye krizini çözdü

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, Suriye'nin mezhepsel bölünmesinin en iyi çözüm olduğunu savunarak konu ile ilgili Sünni Araplarla ilişkileri geliştirmeye hazır olduklarını söyledi. Yaalon, "Suriye'deki duruma ilişkin bazı Sünni Arap ülkeleriyle ortak strateji geliştirmeye hazırız" dedi.

Yeni Şafak
14:24 - 15/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:58 - 15/02/2016 Pazartesi
AA

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, Suriye için en ideal çözümün mezhepsel bir bölünme olacağını savundu.



İsrail devlet radyosunda yer alan açıklamasına göre Yaalon, Almanya'nın Münih kentinde hafta sonu düzenlenen ''Münih Uluslararası Güvenlik Konferansı''nda, Suriye'de çatışmaların durmasına ilişkin varılan anlaşmanın uygulanması konusunda karamsar olduğunu ifade etti.



Yaalon, İsrail'in Suriye krizine "müdahil olmama" siyaseti izlediğini ancak, "İsrail'in egemenliği" de dahil, hiçbir tarafın aşmasına izin vermeyecekleri kırmızı çizgilerinin olduğunu kaydetti.



Açıklamasında, "Suriye'deki duruma ilişkin bazı Sünni Arap ülkeleriyle ortak strateji geliştirmeye hazırız" ifadelerini kullanan Yaalon, halihazırda doğrudan iletişim imkanı olmamasına rağmen İsrail'in, bazı Körfez ve kuzey Afrika ülkeleriyle ortak çıkarları olduğuna işaret etti.



Suriye'nin bölünmemesi için çaba harcamanın beyhude olduğunu savunan Yaalon, "Yumurtadan omlet yapılabilir ama omleti yeniden yumurtaya dönüştürmek artık imkansızdır" ifadelerini kullandı.



Yaalon ayrıca, Suriye'nin Kürt, Sünni ve Şii şeklinde bölünmesinin ve anklavlara ayrılmasının kaçınılmaz olduğunu, bunu engellemek için yapılan çabaların beyhude olduğunu savundu.



#İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon
#Suriye
8 yıl önce