Kefalet kararı 4 Nisan'da

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0024/03/2016, Perşembe
G: 23/03/2016, Çarşamba
Yeni Şafak

ABD’de tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf’ın serbest kalması için kefalet talebinde bulunuldu. Davayı takip eden 30 kişilik avukat grubunun talebi doğrultusunda kefalet görüşmeleri 4 Nisan'daki duruşmada karara bağlanacak.

İşadamı Rıza Sarraf'ın serbest kalması için avukatları, kefalet talebinde bulundu. Kefalet görüşmeleri 4 Nisan'daki duruşmada karara bağlanacak. Sarraf'ın avukatı Şeyda Yıldırım'ın verdiği bilgilere göre kefalet başvurusunun henüz gündeme alınmadığı ve kefalet teklifinin beklendiği ifade edildi. Sarraf ile ilgili gelişmeleri takip eden 30 kişilik bir avukat ekibinin olduğu belirtildi. Sarraf'ın tutuklu olmadığı için gözetim evinde tutulduğu ve tutukluluk haklarından yararlanamadığı için kimseyle görüştürülmediği öğrenildi.



SADECE AVUKATLA GÖRÜŞEBİLİYOR


Sarraf'ın sadece avukatıyla görüşmesine izin veriliyor. Tatil için ailesiyle Miami'ye giden Sarraf'ın, hakkındaki tutuklama kararından haberi olmadığı ifade edildi. Ailesi ile Miami'de birkaç gün kaldıktan sonra Disneyland'a gitmeyi planlayan Sarraf, uçaktan indiğinde havaalanında gözetim altına alındı. FBI, soruşturmasını Aralık 2015'de bitirdi ve dava aşamasına geldikten sonra arama kararı çıkarıldı. Soruşturmanın hazırlanma aşamasında Sarraf'ın ifadesine başvurulmadan delillerin toplandığı ve davanın açıldığı öğrenildi.


#Rıza Sarraf
#Kefalet kararı