|

Kriz sonrası bir ilk: Tillerson Moskova'da

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Rusya ile ABD arasında yaşanan krizin ardından Moskova'ya gitti.

Yeni Şafak
16:49 - 11/04/2017 Salı
Güncelleme: 17:02 - 11/04/2017 Salı
Yeni Şafak
ABD Dışişleri Bakanı Moskova'da
ABD Dışişleri Bakanı Moskova'da

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Rusya ile ABD arasında yaşanan krizin ardından Moskova'ya gitti.

Tillerson'i taşıyan uçak Moskova'daki Vnukovo Havalimanı'na iniş gerçekleştirdi.

Tillerson'in ziyareti iki ülke arasında artan gerilimin ardından ilk ziyaret etti. Trump yönetiminin de Moskova'ya gerçekleştirdiği en üst düzey ziyaret olacak.

Han Şeyhun saldırısı ilişkileri gerdi

Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun kasabasına kimyasal saldırı gerçekleştirmesinin ardından Trump yönetimi, rejime ait Şayrat askeri üssünü vurdu. ABD'nin operasyonuna sert tepki gösteren Moskova yönetimi, ABD ile Suriye'de askeri işbirliğini durdurduğunu açıkladı. Yaşanan krizin ardından açıklama yapan Beyaz Saray, Rusya'nın kimyasal silah saldırısında rol almış olabileceğini söyledi.

Taraflar arasında yaşanan kriz, ABD'nin yeni operasyon sinyali vermesi ile daha da derinleşirken, Moskova yönetimi yeni operasyonlara karşı Washington yönetimini uyardı. Yaşanan krizin ardından Tillerson ile görüşmesi planlanan Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmeyi iptal ettiği duyuruldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Tillerson'in Putin ile yapacağı görüşmeyi ziyaret programından çıkardı. Putin, bugün yaptığı açıklamada 'ABD'nin Şam'ın güneyine operasyon yapacağına dair duyumlar aldık' dedi.






#ABD
#Rusya
#Dışişeri Bakanı
7 yıl önce