|

Papa baklayı çıkardı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Françis, Ortadoğu’dan Avrupa’ya göçü “Arap istilası” olarak nitelendirdi. Papa Françis, Avrupa’nın tarih boyunca birçok istilaya uğradığını ve bunun üstesinden geldiğini öne sürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:21 - 5/03/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Avrupa Birliği'nin sığınmacı krizine çözüm bulma tartışmalarına dahil olan Katoliklerin ruhani lideri Papa Françis, Ortadoğu'dan Avrupa'ya olan göçü “Arap istilası” olarak nitelendirdi. Vatikan yayın organı 'Osservatore Romano'ya konuşan Papa Françis, Ortadoğu'dan Avrupa'ya doğru göçün “sosyal bir gerçeklik” olduğunu belirterek, “Günümüzde bir Arap istilasından bahsedebiliriz” ifadelerini kullandı.







VATİKAN'IN HESABI


“İnsani krizi görmezden gelemeyiz” şeklinde konuşan Papa Françis, Avrupa'nın sığınmacı krizinin üstesinden birlik olarak gelebileceğini söyledi. "Avrupa ulusal ego, siyasi oyunlar ve küçük hesaplara teslim olmamalı” diyen Papa Françis, “Kazanmak için ise bazı küçük şeyleri kaybetmeyi göze almalıyız” ifadelerini kullandı. AB ülkelerindeki doğum oranlarına dikkat çeken Papa Françis, Avrupa'da ailenin ön plana çıkarılmasını istedi.


#papa
#mülteci krizi
#Arap istilası
#Avrupa Birliğ
8 yıl önce