|

PYD PKK’dır

Suriye'deki iç savaşta muhaliflerle çatışan PYD'nin, PKK'nın Suriye kolu olduğu bir kez daha kanıtlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:23 - 14/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Geçtiğimiz günlerde PYD tarafından 2013 yılında ölen örgüt üyelerinin kimlik bilgileri, PKK-PYD ilişkisini gözler önüne serdi. Ölen üyelerin doğum yeri ve tarihine kadar tüm bilgilerinin yeraldığı listedeki 8 ismin Türkiye doğumlu ve terör örgütü PKK üyesi. Çatışmalarda ölen örgüt üyelerinden 15'inin kimlik bilgilerine göre 8'i Türkiye, 2'si Suriye, 5'i de İran doğumlu ve İran PKK'sına üye.



AYNI ÇATI ALTINDA

PKK içindeyken ardından YPG'ye katılan Türkiye doğumlu teröristlerin nüfusu, Konya, Ağrı, Van, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin ve Mersin kentlerine kayıtlı. Kod adı 'Adil Konya' olan Orhan Satıcı, Konya doğumlu. Kod adı 'Afat Argeş' olan Sezai Çakır Van, 'Aram Menal' kod adlı Tuncay Uygun Diyarbakır, 'Ararat Agiri' kod adlı Evrim Kaya Ağrı, 'Asmin Amed' kod adlı Berivan İnci Diyarbakır, 'Bahoz Roj' kod adlı Ali Güneş Mardin, 'Çekdar Amed' kod adlı Ramazan Ayyıldız Mersin, 'Harun Yaman' kod adlı Abuzer Gülmez ise Adıyaman doğumlu. Öte yandan Paris'te temsilcilik açan PYD'nin PKK ile açık ilişkisi, odadaki resimle de kendini ele verdi. PYD temsilcisinin odasında terör örgütü PKK'nın tutuklu lideri Abdullah Öcalan'ın resmi bulunuyor.







İşte kanıtı

Kilis'te terör örgütü PYD mensubu 3 kişi, Türkiye'den Suriye'ye yasadışı yollarla çıkmaya çalışırken yakalandı.







Teröristlerin cep telefonlarında bulunan fotoğraflar, 'PYD'yi terör örgütü olarak görmeyen' ABD'ye kanıt niteliği taşıyor. Kilis'teki sınır birlikleri şüphelilerin üzerinden 2 cep telefonu, 28 bin 750 Suriye lirası, 95 Türk lirası ve 1 bıçak ele geçirdi. Sorgu işlemi devam eden zanlıların, Türkiye'ye Suriye'den destek için gelerek, terör örgütü PKK ile birlikte hareket edip, durumun kötüye gitmesi üzerine PKK'dan kaçarak ülkelerine dönmeye çalıştıkları tahmin ediliyor.


#pkk
#pyd
#suriye
8 yıl önce