Rejim Cenevre'de kırmızı çizgisini açıkladı

Yeni Şafak
16:58, 12/03/2016, Cumartesi
Diğer
Rejim Cenevre'de kırmızı çizgisini açıkladı

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Cenevre barış görüşmelerinde Esad'ın geleceğini tartışmak isteyen kimseyle konuşmayacaklarını, Suriye liderinin kırmızı çizgileri olduğunu söyledi. Kesintiye uğrayan görüşmelerin Pazartesi tekrar başlaması hedefleniyor.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid

Muallim, Cenevre öncesi başkent Şam'da bir basın toplantısı düzenledi. Devlet televizyonundan canlı yayınlanan toplantıda Muallim, "Beşar Esad Suriye halkına aittir ve Suriye halkının kırmızı çizgisidir" dedi.



''24 saat içinde kimse gelmezse döneceğiz''


BBC'de yer alan habere göre, Muallim, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'yı işaret ederek, "Ne o nede başka birisi, her kim olursa olsun, kimsenin cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında konuşma hakkı yok" dedi.



Barış görüşmelerine hâlâ bağlı olduklarını belirten Dışişleri Bakanı, 'Suriye heyetinin, muhalefet heyetinin gelişini sadece 24 saat bekleyeceklerini aksi takdirde ülkeye geri döneceğini' belirtti.



Muallim, "Heyetimiz Cenevre'ye gitmek üzere yarın ülkeden ayrılacak. 24 saat bekleyeceğiz ve kimse gelmezse geri döneceğiz.''



Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026