|

Rıza Sarraf, ABD'de tutuklandı

İran asıllı iş adamı Rıza Sarraf ABD'de tutuklandı. Edinilen bilgiye göre Sarraf, 19 Mart Cumartesi günü Miami'de gözaltına alındı, pazartesi günü ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Yeni Şafak
00:03 - 22/03/2016 Salı
Güncelleme: 10:33 - 22/03/2016 Salı
Diğer

İşadamı Rıza Sarraf'ın, ABD'de, hükümetin İran'a uyguladığı yaptırımları delmek için komplo düzenlemek suçlamasıyla gözaltına alındığı açıklandı.



New York'ta federal savcılar, hazırladıkları iddianamede geçen hafta sonu Miami'deki havaalanında gözaltına alınan Zarrab ile henüz aranmaya devam edilen İran vatandaşları Kamelia Cemşidi ve Hüseyin Necafzade'nin milyonlarca dolarlık sahtekarlıkta bulunarak İran'a uygulanan ekonomik yaptırımları ihlal ettiğini ileri sürdü.



İddianamede İran hükümeti ve İran şirketleri adına çalıştığı iddia edilen sanıkların, banka işlemlerini İran, Türkiye ve diğer ülkedeki bazı şirketlerin uluslararası ağını kullanarak yaptığı ve aralarında ABD bankalarının da bulunduğu bazı finans enstitülerini dolandırdığı öne sürüldü.



Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) New York Ofisi Başkanı Diego Rodriguez, söz konusu suçların 2010 ve 2015 arasında işlendiğini iddia etti.



75 YIL HAPİS İSTEMİ


3 isime de 75 yıla kadar hapis talebinin yer aldığı iddianamede Sarraf'a yöneltilen şuçlamalar şöyle: 2010-2015 arasında ABD'nin yaptırımlarına rağmen İran hükümeti ve iş dünyası adına milyonlarca dolarlık işlem yapmak. Bankacılık sahtekârlığı ve karapara aklamak. Soruşturmaya ilişkin açıklama yapan FBI Direktör Yardımcısı Diego Rodriguez “2010'dan 2015'e kadar yaklaşık beş yıl boyunca zanlılar İranlı kuruluşlar adına finansal faaliyetler yürüterek İran'a karşı ABD ve uluslararası ekonomik yaptırımları ihlal ettiler" dedi.


#Rıza Sarraf
#ABD
#İran
8 yıl önce