|

İstanbul Tahkim Derneği kuruldu

Türkiye’de her yıl binin üzerinde dava için uluslararası tahkime başvurulması üzerine, İstanbul Tahkim Derneği (İSTA) kuruldu. Dernek çevre ülkelerdeki uyuşmazlıkların çözümünü ülke içine çekmeyi hedefliyor.

Yeni Şafak
15:01 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:08 - 2/12/2017 Cumartesi
AA
İstanbul Tahkim Derneği
İstanbul Tahkim Derneği

Mahkemeye alternatif uyuşmazlık çözümü yöntemlerinin başında gelen tahkim konusunda, hukukçuların ve uzmanların bir araya gelmesiyle İstanbul Tahkim Derneği (İSTA) kuruldu.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, özellikle ticari kuruluşlar için mahkemeye alternatif uyuşmazlık çözümü yöntemlerinin başında gelen tahkim konusunda, hukukçuların ve uzmanların bir araya gelmesiyle bir sivil toplum örgütü kuruldu.

MERKEZ OLMASI PLANLANIYOR

Dün kamuoyuna tanıtılan İstanbul Tahkim Derneği (İSTA) hem ulusal hem de uluslararası anlamda İstanbul’u tahkim için bir “merkez” haline getirmeyi ve tahkim hukuku alanında uzmanlaşmanın geliştirilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Dernek, mevcut durumda yurt dışına kaybedilen “hukuk ekonomisi” getirilerini ülke içinde tutmak, yabancı davalar için İstanbul’u cazip bir tahkim yeri haline getirmek ve aynı zamanda çok daha fazla Türk tahkim hakeminin, uluslararası uyuşmazlıklarda hakem olarak atanmasını sağlamak ve tahkim hukuku uygulayıcılarına daha çok iş ve gelir imkanı oluşturmak üzere faaliyet gösterecek.

#İstanbul Tahkim Derneği
6 yıl önce