İstihdam seferberliği sürecek: Yeni uygulamalar geliyor

Yeni Şafak
11:20, 27/10/2017, CumaG: Güncelleme: 11:56, 27/10/2017, Cuma
AA
İstihdam seferberliği sürecek: Yeni uygulamalar geliyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, istihdam seferberliğini gelecek dönemde sürdüreceklerini, daha güçlü hedefler ortaya koyacaklarını ve yeni teşvik uygulamalarını devreye sokacaklarını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Sarıeroğlu, Kızılcahamam'daki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürleri Eğitimve İstişare Toplantısı'na katıldı.

En titiz çalışacakları konuların arasında sosyal güvenlik sisteminin yer aldığını belirten Bakan Sarıeroğlu, şunları söyledi:

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/10/27/11/43/resized_897b8-ca95a8b9sgk.jpg
  • Vatandaşın aldığı hizmetin ardından kurumlarından memnuniyetle ayrılmasının önemine değinen Sarıeroğlu, "Bu bağlamda bizim için
    Alo 170
    vatandaşlarımızla direkt temasa geçtiğimiz diğer temel mekanizma, diğeri de merkezlerimiz müdürlüklerimiz. SGK'nın insanlarla iletişimi ve sorunlarına yaklaşımı ne kadar problem çözmeye odaklı olursa, vatandaş ile devlet arasındaki bağ o kadar kuvvetlenir. İllerinize döndükten sonra çalışan bütün arkadaşlara bu konudaki hassasiyetimi iletmenizi istiyorum." ifadelerini kullandı.
http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/10/27/11/45/resized_09693-8b74e78balo.jpg

İş gücüne katılım oranları

İstihdamın temel öncelikleri olduğunu dile getiren Bakan Sarıeroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde istihdam seferberliğine başladık. Bu kapsamda daha güçlü hedefler ortaya koyacağız. Yeni teşvik uygulamalarını devreye sokacağız. Kadın, genç ve engellilerle ilgili yeni çalışmaları, mekanizmaları devreye sokacağız. Bununla ilgili bilgilendirmelerin daha titizlikle, hassasiyetle yapılması yaptığımız çalışmalardan daha etkin sonuçlar almamamıza büyük katkı sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Sarıeroğlu, kayıt dışı çalışmayla ilgili mücadelenin sürdürüleceğini belirterek, denetim faaliyetlerinin yanı sıra vatandaşla iletişimin önemini anlattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026