|

Kanal İstanbul için kritik hesap yapılıyor

Kanal İstanbul için plan çalışmaları tamamlandı. Yap-işlet-devret modeliyle yürütülmesi planlanan ve 2018’de yapılması öngörülen proje için gözler kritik hesap olan genişlik oranlarında.

Yeni Şafak
08:51 - 15/10/2017 Pazar
Güncelleme: 08:58 - 15/10/2017 Pazar
Diğer
Kanal İstanbul projesinin ihale takvimiyle ilgili detaylar ve tasarım süreci önümüzdeki günlerde netleşecek.
Kanal İstanbul projesinin ihale takvimiyle ilgili detaylar ve tasarım süreci önümüzdeki günlerde netleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlaması konusunda tarih verdiği Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak plan çalışmaları tamamlandı. Daha önce açıklanan güzergahın etüdü için sondajı biten projenin, yap-işlet-devret modeliyle yürütülmesi amacıyla Çinli şirketlerle görüşme yapıldı.

Kanal İstanbul projesinin ihalesi en erken gelecek yılın ikinci yarısında yapılacak. Etüt proje çalışmaları yılın ilk yarısında tamamlanacak. Tamamlanan çalışmalarla gemi büyüklüğüne göre kanal genişliği 600 metreyi bulabilecek.

Etüt çalışmaları ilerliyor

Habertürk'ün haberine göre; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kanal İstanbul için çalışmaları hızlandırdı. Projenin etüt çalışmaları belli bir aşamaya geldi. Etüt için kanalın geçeceği bölgede yoğun bir faaliyet yürütülüyor. Bu çalışmanın, gelecek yılın ilk yarısında tamamlanması hedefleniyor.

Kanal, Karadeniz ile Marmara arasında yaklaşık 43 kilometre uzunluğunda olacak. Kanalın girişi için Karadeniz’de üçüncü havalimanının batısı öngörülüyor. Marmara’da Küçükçekmece Gölü’nün bulunduğu bölgede son bulacak.

#Kanal İstanbul
7 yıl önce